Son dakika: Başbakan Yıldırım: Esad muhatabımız olabilir


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Son dakika: Başbakan Yıldırım: Esad muhatabımız olabilir

Bir hafta önce, "Suriye'de 6 ay içinde önemli gelişmeler olursa şaşırmayın" diyen Yıldırım, bugün Suriye lideri Esad'ın muhatap kabul edilebileceğini söyledi. Esad PKK'nın Suriye kanadı YPG'nin Suriye'de işgal edip özerklik ilan ettiği bölgeyi savaş uçaklarıyla vurmasının ardından bölgede dengelerin değişebileceği belirtiliyor. ABD ise Suriye'nin bu adımını çok sert bir şekilde uyararak, Bir daha olursa Suriye uçakları zayiat verebilir.. dedi.. Dünya medyası Başbakan Binali Yıldırım'ın sözlerini son dakika haberi olarak geçti...

Takip Et

Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul’da Vahdettin Köşkü’nde yabancı medya temsilcileri ile bir araya geldi. Toplantıda gazetecilere 15 Temmuz darbe girişimini anlatan Yıldırım “ABD’den Gülen’in iadesiyle ilgili sürecin hızlandırılmasını istiyoruz. ABD stratejik ortağımız, düşmanımız değil” dedi.

“ESAD MUHATAP OLARAK KABUL EDİLEBİLİR…”

Suriye politikası ile ilgili de konuşan Yıldırım “Önümüzdeki 6 ayda Suriye’de daha aktif rol oynayacağız. Esad geçiş döneminde bir muhatap olarak kabul edilebilir ama Suriye’nin geleceğinde yeri olamaz. Türkiye, Suriye’nin etnik olarak bölünmesine izin vermeyecek. İran, Körfez ülkeleri, ABD ve Rusya’nın ortak katılımıyla Suriye’de çözüm bulunması için çalışılabilir.” diye konuştu.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin