İşte Devlet Bahçeli'nin kafasındaki 40 Tilki


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
İşte Devlet Bahçeli'nin kafasındaki 40 Tilki

MHP lideri Devlet Bahçeli Kerkük'te Kürt bayrağı asılması ve bağımsız Kürt devleri referandumu isyanıyla başlayan gerginlikle ilgili Başbakan Binali Yıldırım'dan görüşme talebinde bulundu. Barzani ve AKP hükümeti arasında danışıklı dövüş mü oynanıyor.. Türkiye'de sözde Kürdistan bayrağı göndere çekildiğinde ses çıkarmayan hükumet yetkilileri Kerkük için neden vites yükseltti.

Takip Et

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) lideri Devlet Bahçeli, Kerkük'teki sözde Kürdistan bayrağı krizine ilişkin Başbakan Binali Yıldırım'dan randevu istedi.

Son dakika haberleri.. Kerkük'te neler oluyor... Tüm dünyanın ve Türkiye'de de milyonlarca vatandaşın şahit olduğu Kerkük Kürt İsyanı olayları!..

Devlet Bahçeli'nin kafasını meşgul eden 40 Tilki.. Kerkük'te başlayan Kürt isyanı Türkiye ve Irak'ın toprak bütünlünü tehlikeye atıyor.. Türkiye'den sözde Kürt bayrağına ilişkin tepkiler yükseliyor.. Cumhurbaşkanı Erdoğan "O bayrağı indirin yoksa bedeli ağır olur" dedi.. Barzani'nin Türkiye ziyaretinin ardından başlayan bu gelişmeler, Mesut Barzani ve AKP hükümetinin danışıklı dövüş oyunu mu? Türkiye'de 16 Nisan referandumunda 'evet' çalışmalarına başlayan IKYB başkanı Mesut Barzani, Irak ve Türkiye'den(Doğu ve Güneydoğu) toprak istiyor..

16 Nisan sonrası referandumdan 'evet' çıkması durumunda başkan, kendisine verilecek olan "kamu tüzel kişiliği (eyalet, özerk bölge, otonom bölge)" yetkisi ile IKYB başkanı Mesut Barzani'ye Türkiye'nin doğu ve Güneydoğu'sunu özerk yönetim adı altında teslim edebilir mi, ve özerk yönetimler yasasına göre bağımsızlık referandumu ile (bugün Irak'ta olduğu gibi) Türkiye'den bu bölgeler tamamen alınabilir mi? Lozan Antlaşması'nı bir başarısızlık olarak gören Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'yi Sevr Antlaşması maddelerine mi sürüklüyor?

İLGİLİ HABER

Tüm bu sorular cevabını ararken AKP hükümetine 'evet' desteği veren Devlet Bahçeli'den kritik bir adım geldi.. Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) lideri Devlet Bahçeli, Kerkük'teki sözde Kürdistan bayrağı krizine ilişkin Başbakan Binali Yıldırım'dan randevu istedi.

İLGİLİ HABER
İLGİLİ HABER
İLGİLİ HABER
Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin