Son dakika.. Avukat Kudbettin Kaya'ya Uzi'li suikast


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Son dakika.. Avukat Kudbettin Kaya'ya Uzi'li suikast

Son dakika haberi.. Avukat Kudbettin Kaya, Bakırköy'de ailesiyle gittiği balık restoranında uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetti. Mavi bir araçla gelen saldırganın saldırıda Uzi kullandığı tespit edildi. Kaya 2010 yılında Ergenekon Davası'nda yargıyı etkilediği iddiasıyla tutuklanarak yargılanmış ve beraat etmişti.. Kaya, kamuoyunda Ergenekon davasının FETÖ'cü savcısı Zekeriya Öz'ün hedefindeki avukat olarak biliniyordu..

Takip Et

Son dakika haberi.. FETÖ'cü savcı Zekeriya Öz'ün hedefindeki Avukat Kudbettin Kaya'ya ailesinin yanında Uzili suikast..

Avukat Kudbettin Kaya, dün akşam saatlerinde ailesiyle birlikte Yeşilköy'deki balık restoranına gitti. Saat 21.30 sıralarında mavi bir araçla restorana gelen saldırgan Uzi silahıyla Kaya'ya ateş açtı. 

Avukat Kudbettin Kaya Uziyle öldürüldü
Hürriyet Gazetesi
'nin habeirne göre, saldırgan olay yerine geldiği araçla kaçarken, Kaya kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Polis, saldırganın kimliğini tespit etmek ve yakalamak için balıkçının kamera görüntülerini incelemeye aldı. 

ZEKERİYA ÖZ TUTUKLATMIŞTI

Av.Kudbettin Kaya, Ergenekon yargılamaları sırasında Yargıyı etkilemeye çalıştığı iddiasıyla Zekeriya Öz'ün talimatıyla gözaltına alınmış tutuklanarak cezaevine konulmuştu.
 
Kaya hakkında Adalet eski Bakanı Seyfi Oktay'ın da aralarında bulunduğu 10 kişi ile birlikte ''Ergenekon davası ve soruşturmasını etkilemeye teşebbüs ettikleri'' iddiasıyla dava açılmıştı.

AVUKAT KAYA O DAVADAN BERAAT ETMİŞTİ
Avukat Kudbettin Kaya, 2010 yılında Ergenekon Davası
yargılama sürecini etkilediği iddiasıyla düzenlenen operasyonda 8 kişiyle birlikte gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı. Kaya hakkında Adalet eski Bakanı Seyfi Oktay'ın da aralarında bulunduğu 10 kişi ile birlikte ''Ergenekon davası ve soruşturmasını etkilemeye teşebbüs ettikleri'' iddiasıyla dava açılmıştı. Yargılama sonunda Kudbettin Kaya'nın da aralarında bulunduğu sanıklar beraat etmişti. 

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin