Atatürk Havalimanı'nda TC-KON tescilli özel jet düştü.


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Atatürk Havalimanı'nda TC-KON tescilli özel jet düştü.

Son Dakika Haberi.. Atatürk Havalimanı'nda TC-KON tescilli özel bir jet İnişe geçtiği esnada düştü ve yanmaya başladı.. Jetin düşme anları saniye saniye kaydedildi.. Düşen jetteki 4 kişi yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Kazada jetten 2 pilot, 1 hostes, 1 yolcu olmak üzere 4 kişinin yaralı olarak kurtarıldığı öğrenildi. Kazadan bir süre sonra pistler tekrar kullanıma açıldı. Özel jetin Sanko Holding'e ait olduğu ve Kırgız bir işadamını satıldığı iddia ediliyor..

Takip Et

Atatürk Havalimanı'nda inişe geçtiği esnada düşen TC-KON tescilli özel jetin acil iniş yaptığı sırada pisttern çıktığı ve daha sonra alev aldığı bildirildi.. Jetin iniş takımlarının açılmadığı belirtiliyor. Öte yandan jetin Sanko Holding'in olduğu ve daha önce Kırgız bir işadamına satıldığı öğrenildi.

Pistten çıkan özel bir jetin yanmaya başladığı, itfaiye ekiplerince yangına müdahale edildiği bildirildi.

TC-KON SANKO HOLDİNG UÇAĞI DÜŞTÜ

YARALILAR KURTULDU..

Uçağın alev alması üzerine, bölgeye havalimanı ve çevre ilçelerden itfaiye ekipleri sevk edildi. Kısa sürede söndürülen uçakta bulunan ve kazayı hafif sıyrıklarla atlatan 2 pilot, bir hostes ile yolcunun uçaktan kendi imkanlarıyla çıktıkları öğrenildi

 

 

İNİŞ TAKIMLARI AÇILMADI

Edinilen ilk bilgiye göre daha önce Sanko Holding’e ait olan TC-KON tescilli özel jetin iniş takımlarının açılmadığı için düştüğü belirtiliyor. Sanko Holding'İn jeti Kırgız bir işadamına sattığı öğrenildi.

Sanko Holding Özel jet, Kırgız İşadamını taşıyan

İniş sırasında pistten çıkan jette yangın çıktı. Kazada jette bulunan 4 kişi yaralanırken, jetteki yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü. Kazanın ardından havalimanı hava trafiğine kapatıldı.

Cessna TC-KON uçağı
Cessna TC-KON uçağı

Kırgız bir iş adamına ait olduğu öğrenilen uçağın mürettebatının tamamının Türk olduğu bildirildi.

Sanko Holding Özel jet, Kırgız İşadamını taşıyan

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin