Son dakika: Ankara'da biri kadın 2 canlı bomba kendini patlattı


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Son dakika: Ankara'da biri kadın 2 canlı bomba kendini patlattı

Ankara'da PKK'lı olduğu değerlendirilen ve biri kadın iki canlı bomba kendini patlattı! Haymana yolunda Türk bayrağı asarak kamuflaj yapmaya çalışan, 200 kilo civarında bomba yüklü araçla Ankara'yı kana bulamak için eylem hazırlığındaki iki terörist güvenlik güçlerinin 'teslim ol' çağrısını duyunca üzerlerindeki bombayı infilak ettirdiler. Bölgeye çok sayıda ambulans ve güvenlik görevlisi sevk edildi.

Takip Et

Ankara'da, Haymana yolunun 9. kilometresindeki özel bir at çiftliğinde sıkıştırılan teröristler, polisin "teslim ol" çağrısı üzerine araçtaki bombayı patlatarak intihar etti. Teröristler ölü ele geçirildi. Bölgeye çok sayıda ambulans ve güvenlik görevlisi sevk edildi.

Ankara-Haymana Yolu'nda polis ekiplerinin yaptığı operasyonda yakalanacaklarını anlayan iki terörist kendilerini patlattı.

OLAY YERİNDEN İLK GÖRÜNTÜLER VE TÜRK BAYRAĞI DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Ankara'da Canlı Bomba Kendini Patlattı

ANKARA VALİSİ ERCAN TOPACA'DAN CANLI BOMBA AÇIKLAMASI

Ankara Valisi Ercan Topaca, terör operasyonu sırasında kendini patlatan canlı bombalar ile ilgili açıklama yaptı.

Topaca; ”Bu olay Diyarbakır’dan yapılan bir ihbar üzerine polisin aradığı şahıslar. Dün bu bölgeden bir vatandaşın bir kadın, bir erkek şüpheli şahıs gördüğü ihbarı üzerine bu bölgede yoğunlaşıldı. Buradaki bir kulübede bazı şahısların olduğu görüldü. Sabah saatlerinde polisler ‘teslim ol’ çağrısında bulundu. Buna olumlu cevap vermediler. Daha biz müdahale etmeden kendilerini patlattılar. Alanda yapılan incelemede bir şahsın kimliğine ulaştık. Bir bayan olduğunu da düşünüyoruz ancak onun kimliği henüz tespit edilebilmiş değil.

Ankara'da Canlı bomba patlama

Üçüncü bir kişiden de söz ediliyor. Onu tespit etmeye çalışıyoruz. 200 kilo civarında amonyum nitrat ve plastik patlayıcılar olduğunu tahmin ediyoruz. Amaçları neresiydi o konuda çok kesin bir şey söylemek mümkün değil. Kendi kendilerini patlattılar. Bir eylem önlenmiş oldu. Otomobilde bu saldırıda kullanacaklardı muhtemelen. Otomobilde son bir iki gün içerisinde satın alınmış. İlginç olan bu araca Türk bayrağı asmışlar. Kendilerini kamufle etmek için Türk bayrağı asmak suretiyle bu hazırlıkları yaptıklarını düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

TÜRK BAYRAĞINA HAİN İSTİSMAR

200 kilogram amonyum nitrat olduğunu ve plastik patlayıcılar olduğunu düşündüklerini vurgulayan Topaca, " Arkadaşlarımız alanda yoğun bir çalışmayı devam ettiriyorlar. Bunların amacı neresiydi, nereyi patlatmak istiyorlardı orası çok kesin değil. Araca Türk bayrağı asmışlar, kendilerini kamufle etmeye çalışmışlar. Henüz örgüt bağlantısı net değil ama elde ettiğimiz bilgiler Harun'un PKK bağlantılı olma ihtimali yüksek. Olayın yapılma ve planlanma şekli olarak PKK işaret ediyor" diye konuştu. 

 

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin