Son dakika: Afrin'de 8 köy daha temizlendi.Şehrin düşmesi an meselesi


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Son dakika: Afrin'de 8 köy daha temizlendi.Şehrin düşmesi an meselesi

Son dakika.. Eller tetikte.. Türk Silahlı Kuvvetleri zırhlı birlikleri ve özel kuvvetleri Zeytin Dalı Harekatı ile terör örgütlerinden arındırılması hedeflenen Suriye’nin Afrin kentini gören hakim tepelerde oluşturulan üslere mevzilendi. Sadece bugün kentte 8 köy daha terörden temizlendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Temenni ederim ki akşama kadar inşallah Afrin tamamen düşmüş olur. açıklaması yapmıştı.. Gelen haberlere göre terör örgütü PKK, 2 sözde komutanını infaz etti

Takip Et

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, TSK'nın Suriye Afrin'e biraz daha yaklaştığını belirterek, kent merkezinin kuşatma çemberinin akşama kadar tamamlanmış olacağını söyledi.

Harekat kapsamında Kilis ve Hatay sınırından Suriye’ye geçen TSK birlikleri, Özgür Suriye Ordusu güçleri ile birlikte birbiri ardına Afrin kırsalındaki köyleri terör örgütlerinden arındırdı. Harekatın 50‘nci gününde ise TSK ve ÖSO güçleri 200’ü aşkın köy ve stratejik noktayı terörden temizledikten sonra hedeflenen Afrin’i gören hakim noktalara ulaştı.

Afrin TSK Düşmesi an meseli

ASKERLERİMİZ ELİ TETİKTE BEKLİYORLAR

Kuzey, batı ve güneyden olmak üzere 3 ayrı noktadan ilerleyen TSK güçleri, Afrin’i gören hakim tepelere ulaştıktan sonra burada üslenmeye başladı. Çevresindeki köyleri de terörden arındıran TSK birlikleri, Afrin’i gören hakim noktalara zırhlı birlikleri ile üs kurdu. İş makineleri ile yapılan düzenlemenin ardından buraya konuşlandırılan tank ve obüslerin namluları Afrin’e çevrildi. Afrin’i gören tepelerdeki siperlere yerleştirilen zırhlı birliklerin yanı sıra TSK’nın özel kuvvetleri ile meskun mahal operasyonuna katılacak birliklerin özel kuvvetleri de aynı bölgede konuşlandı. Afrin’i havadan ve karadan saniye saniye izleyen TSK birlikleri, olası saldırı girişimine karşı da bölgede eli tetikte görev yapıyor.

Namlular Afrin'de
Eller tetikte, namlular Afrine çevrildi

TERÖR ÖRGÜTÜ PKK, İKİ SÖZDE KOMUTANINI İNFAZ ETTİ

Öte yandan Afrin'e yönelik düzenlenen operasyonda bölgeden kaçan terör örgütü PKK’nın sözde komutanlarından Heval Baz'ın teröristlerden temizlenen Kefer Cenne ve Şiran bölgelerinin sözde askeri kanat komutanları A.Z. ve T.K'yi sorgulayıp, korumalarına infaz ettirdiği ortaya çıktı. Zeytin Dalı operasyonu kapsamında ele geçirilen Kefer Cenne köyünde PKK/PYD’nin büyük bir eğitim kampı olduğu, burada Suriye’deki tüm militanların eğitildiği, özellikle örgütün bu bölgeyi kaybetmemek için özel yetiştirilmiş militanlarla savaştığı ancak 300’e yakınının etkisiz hale getirildiği öğrenildi. Sözde iki askeri kanat sorumlusu komutanın çatışmada stratejik hata yapıldığı gerekçesiyle infaz edildiği öğrenildi. 19 Şubat’ta Murat Karayılan'ın Kefer Cenne'ye geldiği ve bölgedeki sözde sorumluları toplayarak, “Türkiye daha fazla ilerleyemeyecek” şeklinde konuşma yaptığı ileri sürülmüştü.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin