Son dakika: ABD, Fethullah Gülen'i iade mi ediyor!


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Son dakika: ABD, Fethullah Gülen'i iade mi ediyor!

Son dakika gelişmesi.. Terör örgütü FETÖ lideri Fethullah Gülen'in Türkiye'ye iade edilmesi ve yargılanmasıyla ilgili Washington Büyükelçiliği'inden çok kritik bir açıklama geldi. Büyükelçilik, “Türkiye ve Türk halkı, ABD’den Fethullah Gülen’in yargılanabilmesi için derhal Türkiye’ye iadesini beklemektedir. Bütün suçlamalara rağmen Gülen’in ABD’de bulunmaya devam etmesi Türk halkı için şaşkınlık ve üzüntü yaratmaktadır” dedi.

Takip Et

Son dakika. ABD'nin Pensilvanya eyaletinde ikamet eden Fethullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) lideri Fethullah Gülen hakkında çok kritik bir açıklama geldi..

"15 TEMMUZ'UN ASIL PLANLAYICISI GÜLEN.."

Büyükelçiliğin açıklamasına göre, FETÖ elebaşı Gülen'in 15 Temmuz darbe girişiminin asıl planlayıcısı olduğu ve hukuki yollarla ABD'den iadesinin beklendiği belirtildi.

Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği'nden FETÖ lideri Fetullah Gülen ile ilgili yapılan açıklamada iade talebinin karşılanmamasına ilişkin tepki dile getirildi

 Washington Büyükelçiliği'nden yapılan yazılı açıklamada  şu ifadelere yer verildi;

"Tüm bu suçların arkasındaki kişi olan Fetullah Gülen'in hala ABD'de sığınak bulabiliyor olması, Türk halkında derin bir rahatsızlık ve şaşkınlık meydana getirmektedir. FETÖ'nün suçluluğunu ve Türkiye ile ABD arasındaki ikili iade anlaşması koşullarına göre Gülen'in iadesiyle ilgili gerekçeleri tam anlamıyla kavramaları için ilgili Amerikan kurumlarındaki kişilerle yakın bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz." " 

 

GÜLEN'İN TÜRKİYE'YE KAÇIRILMA İDDİALARI:

Açıklamada ayrıca, "Fethullah Gülen'in hukuk dışı yollarla Türkiye'ye kaçırılma iddiaları yalandır. Türk hükümeti yasal olmayan hibir şey yapmamıştır" görüşüne yer verildi.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin