Son dakika: ABD'den Hakan Atilla kararı: Kara para hariç tüm suçlardan


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Son dakika: ABD'den Hakan Atilla kararı: Kara para hariç tüm suçlardan

ABD'nin New York’ta kentinde 11 günlük Noel tatilinden sonra yeniden başlayan davada Halkbank Eski Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla’nın eşi Burçin Atilla da ilk defa duruşmaya katıldı. Jüri üyelerinin Berman'a bir not ilettiği ve notta "Hakan Atilla hakkındaki tüm suçlarda değil de bazı suçlarda hemfikir olursak ne yapmalıyız" diye sordukları belirtildi. Yargıç Berman, jüri üyelerinin tüm suçlamarla ilgili karar verdiğini duyurdu. Atilla, 5 suçtan dolayı suçlu bulunurken, kara para aklamadan ise suçsuz bulundu. Atilla’nın cezasını Yargıç Richard Berman belirleyecek

Takip Et

SON DAKİKA. ABD'DE YÜRÜTÜLEN HAKAN ATİLLA DAVASINDA JURİ KARARINI AÇIKLADI..

HAKAN ATİLLA, KARA PARA AKLAMA SUÇLAMASI HARİÇ TÜM SUÇLAMALARDAN SUÇLU BULUNDU..

Jüri, Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’yı 6 suçtan 5’inde suçlu buldu. Atilla, kara para aklamak için kumpas kurmak, kara para aklamak, bankacılık sisteminde sahtekarlık yapmak için kumpas kurma, bankacılık sisteminde sahtekarlık yapma, Uluslararası Acil Ekonomik Güç Yasası’nı delmek için kumpas kurma, ABD ve özellikle de ABD Hazine Bakanlığı’nı dolandırmak için kumpas kurma suçlarından yargılanıyordu.

İLGİLİ HABER

Hakan Atilla, kara para aklamak haricindeki suçlamalardan suçlu bulundu.

ZARRAB HAKKINDA KARARI HAKİM BERMAN VERECEK
Jürinin Atilla hakkında vereceği karar sonrasında davanın diğer tutuklu sanığı Zarrab için son kararı hakim Berman verecek. Önümüzdeki süreç içerisinde yapılacak duruşma veya duruşmalarda, Berman, hakkındaki yedi ayrı suçlamayı kabul edip tanıklık yapan Zarrab'ın cezasını belirleyecek. Amerika'nın Sesi'nde yer alan haberde Zarrab'ın yaptığı işbirliği karşılığında hakkında istenilen toplam 135 yıllık maksimum hapis cezasından önemli ölçüde bir ceza indirimi almasının beklendiği kaydedildi.

Ayrıntılar gelecek...

 

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin