Son dakika: 758 er daha serbest bırakıldı


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Son dakika: 758 er daha serbest bırakıldı

İstanbul Boğaziçi Köprüsü, Çengelköy ve İBB önünde darbe girişime katılanların da arasında bulunduğu 758 er ve erbaş tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Emir kulu ve suçsuz olan hatta "darbe girişiminden" bile haberi olmayan erlerin tutuklanması kamuoyunda tepki toplamıştı. 231 kişinin ise tutukluluk halinin devamına karar verildi..

Takip Et

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklanan 989 erden 758'i, Silivri Cezaevi'nde ifadeleri alındıktan adli kontrol hükümleri uygulanarak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan 989 erden 758'i, Silivri Cezaevi'nde ifadeleri alındıktan sonra İstanbul nöbetçi 1. Sulh Ceza Hakimliği tarafından adli kontrol hükümleri uygulanarak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Boğaziçi Köprüsü, Çengelköy ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) önünde halka ateş eden erlerinde arasında bulunduğu 231 erin ise tutukluluk halinin devamına karar verildi. Toplam tutuklu sayısı 16'sı general ve amiral olmak üzere 1531'a indi.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin