Son dakika: 20'si Profesör 72 Akademisyen gözaltına alındı


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Son dakika: 20'si Profesör 72 Akademisyen gözaltına alındı

Son dakika gelişmesi.. 20'si Profesör olmak üzere 72 akademisyen hakkında gözaltı kararı verildi. Gözaltına alınanlar arasında Boğaziçi Üniversitesi'nde görevli akademisyen Koray Çalışkan da var. Geçtiğimiz seçimlerde CHP'den milletvekili adayı olan Çalışkan sabah saatlerinde evinde gözaltına alındı. Boğaziçi ve İstanbul Medeniyet Üniversiteleri'ne düzenlenen FETÖ soruşturması kapsamında Koray Çalışkan ve 20 profesörün de aralarında bulunduğu 72 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Şu ana kadar 42 kişi gözaltına alındı.

Takip Et

Boğaziçi ve İstanbul Medeniyet Üniversiteleri çalışanlarına düzenlenen FETÖ soruşturmasında hakkında gözaltı kararı çıkarılan 72 kişiden 42’si gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada, operasyonda Boğaziçi Üniversitesi’nden aralarında Koray Çalışkan’ın da bulunduğu biri profesör 8 kişi ile Medeniyet Üniversitesi’nde 19 tıp fakültesi profesörü olmak üzere 64 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Gözaltın kararı verilenlerin çoğunun Bylock kullanıcısı olduğu öne sürülürken şu ana kadar 42 kişinin gözaltına alındığı kaydedildi.

KORAY ÇALIŞKAN DA GÖZALTINDA

CHP milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, twitter hesabından akademisyen yaptığı açıklamad Koray Çalışkan’ın gözaltına alındığını yazdı. Salıcı, “Koray Çalışkan az önce evinde gözaltına alındı. Gerekçe belli değil, ikameti belli bir akademisyen bir kez daha ifadeye davet edilemedi!” ifadelerini kullandı.

Haberi, CHP Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı twitter adresinden şöyle duyurdu:

25 gün adalet için yürü, milyonlarla adalet diye haykır. Sabahın köründe devlet üniversitesi hocasının evi basılsın. Günaydın yeni Türkiye!”

Sabaha kadar 'adalet' diye bas bas bağır sabah kalk yine adaletsizlik

Çalışkan dünkü Adalet mitingi sırasında sosyal medya hesabından şu notu paylaşmıştı;

Profesör Koray Çalışkan Gözaltına alındı

Koray Çalışkan kimdir?

Koray Çalışkan 30 Haziran 1972 yılında İstanbul'da doğmuştur. 1991 yılında başladığı Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünden 1995 yılında mezun olmuştur. 1995-1997 yılları arasında Boğaziçi Üniversitesi'nde Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünde yüksek lisansını tamamladı. 1997-1999 yılları arasında New York Üniversitesi'nde ABD Siyaset Bilimi dalında ikinci yüksek lisansını yaptı. Boğaziçi Üniversitesi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde doçenttir. Politik iktisat, siyasi parti organizasyonu ve Ortadoğu siyaseti üzerine araştırmalar yapan Çalışkan'ın doktora tezi Kuzey Amerika Ortadoğu Çalışmaları Birliği tarafından En İyi Sosyal Bilim Tezi seçilmiştir. New York Üniversitesi'nden üstün başarıyla aldığı doktora derecesinden sonra yazdığı ve Princeton Üniversitesi Yayınları'nın bastığı, küresel emtia piyasaları üzerine olan bir kitabı bulunan Çalışkan, Boğaziçi Üniversitesi'nden Eğitimde Üstün Başarı ödülünü kazanmıştır. Radikal ve BirGün gazetelerinde köşe yazarlığı, Habertürk ve +1TV'de program sunuculuğu yapan Çalışkan, bir çok filmin yapımcılığını, yönetmenliğini ve senaryo yazarlığını yapmıştır. Kitaplar: Market Threads: How Cotton Farmers and Traders Create a Global Commodity

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin