Son adım da atılıyor: Kürdistan için referandum kararı verildi


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Son adım da atılıyor: Kürdistan için referandum kararı verildi

Irak'ın Türkmen kenti Kerkük İl Meclisi, kentin Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'ne bağlanması için referandum kararı aldı. Geçtiğimiz günlerde sözde Kürdistan bayrağı ile gerginliğin had safhaya çıktığı Kerkük'te, Talabani ve Türkiye'nin Doğu ve Güneydoğu bölgelerini sözde Kürdistan olarak gösteren Mesut Barzani, Irak hükümetinin aldığı karara uymayacaklarını ve Kürdistan için referandum yapacaklarını açıklamıştı.. İşte, adım adım Irak'ın ve Türkiye'nin toprak bütünlüğünü tehlikeye sokan gelişmeler..

Takip Et

Irak Anayasası gereğince Bağdat yönetimine bağlı durumdaki Türkmen nüfusun yoğun olduğu Kerkük’ün, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimine (IKBY) bağlanması için son adım atıldı.

Kerkük İl Meclisi’ndeki Kürt üyeler, Arap ve Türkmenlerin boykot ettikleri toplantıda, kentin IKBY’ye bağlanması için “referandum” kararı aldı.

İl Meclisi’nin kararı, Kerkük’te kamu binalarına Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi bayrağının çekilmesiyle başlayan süreçte yeni bir adım oluşturuyor.

İLGİLİ HABER

İl Meclisi’nin referandum kararını almasının ardından, Kürt üyelerle basın açıklaması yapan Kerkük İl Meclisi Başkanı Rebwar Talabani, “Kerkük’ün tartışmalı bölgeler statüsünden çıkıp, kaderinin tayin edilmesi için il meclisi olarak referandum yapılması kararı aldık. Referandum talebimizi Irak merkezi hükümetine iletiyoruz. Kerkük halkının artık bekleyecek gücü kalmadı” dedi.

İLGİLİ HABER
İLGİLİ HABER
İLGİLİ HABER
İLGİLİ HABER
İLGİLİ HABER
Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin