Şok! İlker Başbuğ ve 19 yüksek rütbeli asker Yüce Divan'da yargılanacak


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Şok! İlker Başbuğ ve 19 yüksek rütbeli asker Yüce Divan'da yargılanacak

Son dakika gelişmesi.. Terör örgütü FETÖ kumpası Ergenekon davası sanığı eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ve kumpas mağduru 19 yüksek rütbeli asker Yüce Divan'da yargılanacak. 4. Ağır Ceza Mahkemesi Başbuğ’un dosyasını ayırarak Anayasa Mahkemesi’ne gönderdi. Başbuğ, FETÖ'nün kumpas davalarında sanık olarak yargılanmış ve müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı

Takip Et

Flaş gelişme FETÖ kumpası Ergenekon davası sanığı eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ve 19 yüksek rütbeli asker Yüce Divan'da yargılanacak.

Yargılamayı Yüce Divan sıfatıyla Anayasa Mahkemesi yapacak. İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi Başbuğ’un dosyasını ayırarak Anayasa Mahkemesi’ne gönderdi.

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Dursun Çiçek, Hasan Iğsız ve Nusret Taşdeler'in de aralarında bulunduğu 19 kişi Yüce Divan sıfatıyla yetkili Anayasa Mahkemesi'ne gönderilmesine karar verildi.

Terör Örgütü FETÖ'nün Balyoz, Ergenekon, Askeri Casusluk gibi kumpas davalarında yargılanan çok sayıda vatanperver askere müebbet hapis cezası de dahil olmak üzere ağır hapis cezaları verilmek suretiyle hayattaları karartılmış, bu süreçte cezaevinde kalan bazı askerlerimiz de şehit olmuştu..

 

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin