Şok: Almanya'da Elektronik kelepçe takılan IŞİD’lı Türkiye’de yakalandı


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Şok: Almanya'da Elektronik kelepçe takılan IŞİD’lı Türkiye’de yakalandı

Şoke eden gelişme.. Elektronik kelepçeli IŞİD’lı terörist Suriyeli Hussein Z Türkiye’ye nasıl kaçabildi?.. Almanya’da güvenlik birimlerinin tehlikeli olduğu gerekçesiyle elektronik kelepçeyle gözetim altında tutarak izlediği bir IŞİD’lİ, ayağındaki elektronik kelepçeyle havaalanı güvenliğinden de geçtikten sonra önce Atina’ya oradan da Türkiye’ye kaçabildi. IŞİD’li teröristin Türkiye’ye kaçmasına bilerek göz yumulduğu öne sürülüyor..

Takip Et

ŞOKE EDEN OLAY.. AYAĞINDA ELEKTRONİK KELEPÇE TAKILI IŞİDLİ TERÖRİST TÜRKİYE2DE YAKAYI ELE VERDİ.. 

Spiegel Online’nın haberi Alman güvenlik birimlerini zor durumda bıraktı. Habere göre 2015 yılında Almanya’ya iltica eden ve çok sayıda suç dosyası bulunan 35 yaşındaki Suriyeli Hussein Z., ayağında elektronik kelepçeyle Hamburg’tan uçağa binerek Atina’ya uçtu. Hussein Z. buradan da Türkiye’ye geçti. Tehlikelileri elektronik kelepçeyle izleyen Terörle Mücadele Merkezi (GÜL), önce Hussein Z.’den saatlerce sinyal alamadı. Ama daha sonra Hamburg havaalanı civarından sinyal geldi.

ELEKTRONİK KELEPÇE İLE GÜVENLİKTEN NASIL GEÇTİ?
Elektronik kelepçeyi ayağından çıkaramayacağını ve havaalanı güvenliğinden geçemeyeceğini düşünen Terör Merkezi, herhangi bir girişimde bulunmadı. Ama saatler sonra elektronik kelepçe Atina’dan sinyal verdi. Hussein Z. Hamburg’tan ayrıldıktan iki gün sonra Würzburg’taki güvenlik yetkililerini arayarak, Türkiye’de olduğunu bildirdi. Suriye’de DEAŞ saflarında savaşan Hussein Z.’nin gideceğini de daha önceden Würzburg’taki yetkili birimlere haber verdiği iddia edildi. İzlenirken havaalanına gitmesi, havaalanı güvenliğinden geçebilmesi ve güvenlik güçlerini daha önce gideceği konusunda uyarmasına rağmen girişimde bulunulmaması, ‘güvenlik birimleri tehlikeli Suriyelinin ülkeden çıkışına bile bile göz mü yumdu’ sorusunu gündeme getirdi.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin