Şırnak'ta hain tuzak: Jandarma Üstçavuş Sadık Akın şehit oldu


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Şırnak'ta hain tuzak: Jandarma Üstçavuş Sadık Akın şehit oldu

Son dakika Şırnak Soru Tepe mevkiinde düzenlenen operasyondan maalesef kötü bir haber geldi.. Bölücü terör örgütü PKK'lı hainlerin önceden tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak ermesi sonucu Aslen Uşaklı olan 29 yaşında olan Jan. Üst Çvş. Sadık Akın şehit oldu. Şehit AKın'ın İzmir'deki ailesine acı haber verildi. Şehidin evli ve bir çocuk babası olduğu belirtildi

Takip Et

Şırnak’ın Bestler Dereler Soru Tepe mevkisinde devam eden operasyon sırasında, teröristler tarafından daha önce yerleştirilen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 1 asker yaralandı. Yaralı asker için bölgeye istenilen helikopter ile 23. Piyade Tümen Komutanlığı'na, ardından ambulans ile Şırnak devlet hastanesine kaldırılan asker, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Konu ile ilgili Şırnak Valiliği'nden yapılan açıklamada, “23 Nisan 2018 tarihinde icrasına başlanılan Şehit J.Uzm.Çvş.Ufuk FESLİ operasyonunda, İlimiz Merkez İlçe Soru Tepe mevkiinde, 24 Nisan 2018 günü sabah saatlerinde (1) Jandarma personelimiz önceden tuzaklanmış EYP’nin patlaması sonucu yaralanmış Şırnak Devlet Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Şehit olan Personelimize Allah’tan rahmet, ailesine sabır diliyoruz. Operasyonlara kararlılıkla devam edilmektedir” denildi.

Şehit Jan Üst Çvş Sadık Akın İzmir

ŞEHİDİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

İHA'nın aktardığına göre, aslen Uşak Banaz İlçesi Büyükoturak nüfusuna kayıtlı olan Jan. Üst Çvş. Sadık Akın (29), bu sabah saatlerinde Şırnak’ın Bestler Dereler Soru Tepe mevkiinde devam eden operasyon sırasında, teröristler tarafından daha önce yerleştirilen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan Akın yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düştü.

Şehit Jan Üst Çvş Sadık Akın İzmir

Şehidin İzmir Bayraklı da yaşayan ailesine acı haber ulaştırılırken, naaşının nereye defnedileceği konusu henüz netlik kazanmadı. 29 yaşında olan Şehit Jan. Üst Çvş. Sadık Akın'ın evli ve bir çocuk babası olduğu öğrenildi.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin