Seçim sonrası Genel af beklentisi 2018


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Seçim sonrası Genel af beklentisi 2018

Seçim bitti. 24 Haziran seçimleri öncesi gündemde en çok konuşulan konulardan birisi de kuşkusuz kısmi af veya genel af konusu oldu. Seçim Bitti! 2018 yılı içinde bir genel af çıkacak mı sorusunun cevabı merak ediliyor. MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin seçim beyannamesine de koyduğu af konusunun gündeme gelmesi bekleniyor. Yeni Bakanlar Kurulu oluşturulduğunda, kabinenin masasında ilk iş 'af' konusu olacak.. İşte, genel af çıkacak mı sorununun cevabı..

Takip Et

SEÇİM BİTTİ. MİLYONLAR GENEL AF BEKLİYOR

Özelikle 24 Haziran seçimi sonrası af çıkacak söylentileri her geçen gün katlanarak artıyor. Mahkum ve tutuklular, borçlulara genel af mı geliyor sorusu günün en çok arananlar listesine girdi.

MHP Lideri Bahçeli 'Ramazan Bayramı'ndan önce genel af' çıkışı yapmış ancak, AKP hükümeti 'seçimden sonrasını' işaret etmişti. Bu nedenle ' tutuklu ve hükümlü yakınları gözünü kulağını af yasasına çevirdi. Af yasası ne zaman belli olacak? Milyonlarca kişi genel af son dakika gelişmelerini sorguluyor.

ERDOĞAN'DAN AF İÇİN SEÇİM SONRASINI İŞARET ETMİŞTİ

Af konusuyla ilgili açıklamalar seçim öncesi peş peşe gelmişti. AKP ve MHP arasında görüşülen genel af'ta sıcak gelişmeler yaşanıyor. Edinilen son bilgiye göre ise seçiim öncesi Zeytinburnu’nda halka hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, gündemlerinde af konusunun olmadığını belirterek. oy istismarı konusu yapılamaz diyerek seçim sonrası işaret etmişti.

2018 YILINDA GENEL AF ÇIKMASI YÜKSEK OLASILIK.

MHP'lideri devlet Bahçeli'nin seçim beyannamesine 'genel affı' eklemesi ve bu konuda 'kararlı' olduklarını beyan etmesi, önümüzdeki günlerde affın büyük olasılıkla çıkacağına işaret ediyor. Çocuk ve kadın katilleri, Çocuk ve kadın tecavüzcüleri, FETÖ, PKK gibi suçlardan hüküm giyenler af kapsamı dışında tutulacak. Kamuoyunda infiale neden olan bazı suç ve suçluların da bu kapsam dışında tutulması bekleniyor, Öte yandan son yıllarda gittikçe artan hayvanlara yönelik işkence ve cinayet suçlarının da kabahatlar kanunundan çıkartılıp, ceza kanunlarına dahil edilmesi yönünde çalışma yapıldığı öğrenildi. AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal seçimden önce yaptığı açıklamada, seçimin ardından ilk iş olarak hayvanlara yönelik sulara ağır ve caydırıcı cezalar verilebilmesi için çalışma yapacaklarını beyan etmişti.

Şu sıralarda devam eden Bakanlar Kurulu'nun belirlenmesi için yapılan görüşmeler tamamlandığında, kurulacak yeni kabinenin masasında, genel af ve hayvanlara yönelik işlenen suçlar gibi yasal düzenlemeler olacak..

 

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin