Saadet Partisi referandumda 'hayır diyeceğini açıkladı'


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Saadet Partisi referandumda 'hayır diyeceğini açıkladı'

Referandum'da 'Hayır'lar partisine Saadet Partisi de 'kontrol edilemez hale gelir, o nedenle hayır..' diyerek katıldı.. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, CNN Türk ekranlarında yayınlanan bir programa katılarak rejim değişikliği ve referandum oylamasında "hayır" oyu vereceklerini açıkladı

Takip Et

CNN TÜRK ekranlarında yayınlanan ve Ahu Özyurt’un sunduğu Türkiye’nin Gündemi programına katılan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, referandumda ne oy vereceklerini, nasıl bir duruş sergileyeceklerini açıkladı.

"KONTROL EDİLEMEZ HALE GELİR, O NEDENLE HAYIR.."

Karamollaoğlu, başkanlık anayasasındaki Cumhurbaşkanına verilen yetkilerin çok geniş olduğunu ve denetlenemez hale getirildiğini vurguladı. Karamollaoğlu, başkanlık sistemine karşı olmadıklarını ancak bu nedenlerden dolayı “hayır” dediklerini vurgularken Necmettin Erbakan’ın başkanlık karşıtı sözlerini de anımsatarak “önümüzde daha önemli problemler var. Meclis güçlü olmazsa, adalet bağımsız olmazsa o zaman o güç Allah saklasın faydalı olmaz çünkü kontrol edilemez hale gelir” ifadelerini kullandı.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin