Rusya Ekonomi Bakanı Ulyukayev rüşvetten gözaltına alındı


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Rusya Ekonomi Bakanı Ulyukayev rüşvetten gözaltına alındı

Rusya Ekonomi Bakanı Aleksey Ulyukayev rüşvet alırken suçustü yakalandı. Rus bakan polis tarafından gözaltına alındı, Bakana 2 milyon dolar rüşvet alırlen suçustü yapıldığı ve 15 yıla kadar hapis cezası ile dava açıldığı ifade edildi.

Takip Et

Rusya’nın yolsuzlukla mücadele birimi olan Soruşturma Komitesi, Ulyukayev’in Bakanlığın yüksek meblağlı bir satın alma işlemi için 2 milyon dolar rüşvet aldığını iddia etti.

Ulyukayev idaresindeki Bakanlık, petrol devi Rosneft’in bir diğer petrol şirketi Başneft’in yüzde 50 hissesini almasını sağlayan olumlu bir değerlendirmede bulunmuştu.

Ulyukayev, Sovyet Rusya döneminde yaşanan 1991 darbe teşebbüsünden bu yana gözaltına alınan en üst düzey Rus yetkili.

Soruşturma Komitesi Sözcüsü Svetlana Petrenko, Rus Ria Novosti haber ajansına yaptığı açıklamada, “konunun Rosneft temsilcilerinden tehditle para sızdırmayla ilgili olduğunu” belirtti.

Rusya Ekonomi Bakanı Ulyukayev

Petrenko, Ulyukayev’in rüşvet alırken, suçüstü yakalandığını da sözlerine ekledi.

Soruşturma Komitesi’nden yapılan açıklamada, Bakan Ulyukayev’in kısa süre içinde hâkim karşısına çıkarılacağı belirtildi.

Ulyukayev, suçlu bulunursa, 8 ila 15 yıl arasında hapis cezası alabilir.

Rus devleti tarafından idare edilen Rosneft, Ekim ayında Başneft’in yüzde 50 hissesini 5 milyar dolara satın almıştı.

Ulyukayev, 2013 yılında Ekonomi Bakanlığı’na getirilmişti. O tarihten önce yaklaşık 10 yıl boyunca Rusya Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu.

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, konuya ilişkin değerlendirmesinde, Ulyukayev’e yönelik suçlamaların çok ciddi olduğunu söyledi.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin