Rusya'dan bomba gibi kimyasal silah ve ÖSO iması!


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Rusya'dan bomba gibi kimyasal silah ve ÖSO iması!

Son dakika.. Rusya'dan gündeme bomba gibi düşen açıklama. Rus askerlerin Suriye'nin başkenti Şam'a bağlı Doğu Guta'nın Duma ilçesinde kimyasal silah üretiminde kullanılan maddelerin bulunduğu, muhaliflere ait bir depoyu ortaya çıkardığı belirtildi. Askerlerin buldukları depoda, çok sayıda klor gazı üretiminde kullanılan varilin de ele geçirildiği açıklandı. Türkiye ve Katar'ın Suriye'deki muhalif gruplara açık destek verdiği biliniyor.. Suriye'den gelen kafa karıştırıcı açıklamada, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) mensuplarının kimyasal silah deposuyla bir bağlantısının olup olmadı net değil. Öte yandan geçtiğimiz 2017 yılı eylül ayında, Suriye'de etkin 43 muhalif grup, ÖSO çatısı altında kurulan Milli Ordu adı altında toplanmıştı..

Takip Et

SON DAKİKA: DOĞU GUTA'DA KİMYASAL SİLAH DEPOSU BULUNDU... RUSYA'DAN YAPILAN AÇIKLAMADA KAFA KARIŞTIRAN DETAYLAR VAR..

Rus Zvezda televizyonunun haberine göre kimyasal saldırı iddialarının merkezindeki Duma’da görev yapan Rus askerler, kimyasal silah üretiminde kullanılan maddelerin bulunduğu bir depo tespit etti.

YER ALTI KARARGAHI BULUNDU

Duma’da kimyasal saldırı iddiası, Beyaz Miğferler’in hastanesinde müdahale Duma’da kimyasal saldırı mizanseninin altından cihatçıların yeraltı karargahı çıktı. Haberde, “Sülfür ve azot gazı elde etmek için kullanılan tiyodiglikol, dietanolamin gibi maddeler ele geçirildi. Ayrıca depoda kimyasal saldırı senaryosunun sahnelenmesi için militanlar tarafından kullanılana benzeyen klor dolu bir bidon bulundu” dendi.

Sputnik’in haberine göre; Bir meskun binanın bodrumunda açığa çıkarıldığı belirtilen depoda kimyasal formüllerin yazılı olduğu notlar ele geçirildiği de kaydedildi. Duma’da Suriye ordusu tarafından kimyasal silah saldırısı gerçekleştirildiği iddiaları üzerine, ABD, Fransa ve İngiltere Suriye’ye yönelik füzeli saldırı gerçekleştirmişti.

Duma, Doğu Guta, Kimyasal silahları kim kullandı?

SURİYE'DE ÖSO DAHİL, 43 MUHALİF GRUP TEK ÇATI ALTINDA TOPLANMIŞTI

Geçtiğimiz 2017 yılının eylül ayında basına yansıyan haberlerde, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) kaynaklarından edinilen bilgilere göre 43 askeri muhalif grup Suriye Geçici Hükümeti çatısı altında savunma bakanlığı ve ulusal ordu kurulması konusunda uzlaşmaya vardı. Geçen hafta Suriye İslam Meclisi ve Suriye Geçici Hükümeti, sahadaki muhalif grupları tek çatı altında birleşmeye çağırarak 'Milli Ordu' kurulması konusunda çağrıda bulunmuştu. Rus haber portalı Sputnik'in haberine göre Çağrıya olumlu yanıt veren, büyük çoğunluğu Ahrar'uş Şam ve ÖSO'ya bağlı 43 muhalif grup, Suriye Geçici Hükümeti Başkanı Cevad Ebu Hattab'ın Savunma Bakanı olmasını kabul etti. Yeni oluşuma Fırat Kalkanı bölgesinde faaliyet gösteren Türkiye destekli muhalif grupların yanı sıra Ahrar'uş Şam, Feylak'uş Şam, Sultan Murat Tugayı, Şam Cehhesi, Nureddin Zengi Örgütü ve bazı ÖSO grupları da destek veriyor.

MUHALİF GRUPLARA KATAR, TÜRKİYE VE SUUDİ ARABİSTAN DESTEK VERECEK!

Sputnik'e konuşan bir ÖSO komutanı, "Yeni oluşumla artık hiçbir grup kendi başına göre hareket edemeyecek. Yeni oluşuma Ahrar'uş Şam öncülük ediyor. Bu oluşumda Suriye'nin güneyi ve kuzeyinde yer alan tüm muhalif silahlı gruplar yer alıyor. Yeni oluşumun amacı ortak hareket etmektir. Hedefimiz Beşar Esad yönetiminin devrilmesi ve YPG'nin ülkemizden temizlenmesi olacak. Yeni oluşum Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar tarafından da destekleniyor" dedi.

SUUDİ ARABİSTAN DESTEĞİNİ ÇEKTİ;

Suudi Arabistan'da Muhammed bin Selman'ın üstü kapalı darbe ile ülkede yönetimi ele geçirmesi sonrasında ABD ile yakınlaşmış ve bu gruplara desteğini çekmişti..

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin