Rusya'da AVM'de yangın faciası: 41'i çocuk 64 ölü


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Rusya'da AVM'de yangın faciası: 41'i çocuk 64 ölü

Son dakika haberi.. Rusya'nın Sibirya bölgesinde bir alışveriş merkezinde çıkan yangında çok sayıda kadın ve çocuk 64 kişi hayatını kaybetti, aralarında 41 çocuğun da bulunduğu en az çok sayıda kişinin de halen kayıp durumda olduğu bildirildi. Hayatını kaybedenler arasında 41 çocuğun olduğu belirtiliyor... Öte yandan 2013 yılında açılışı yapılan AVM'nin içerisinde bir hayvanat bahçesinin de olduğu öğrenildi. Hayvanların yangından etkilenip etkilenmediği ise henüz bilinmiyor..

Takip Et

Rusya Soruşturma Komitesi'nden yapılan açıklamada, şehir merkezinde bulunan alışveriş merkezinde çıkan yangında ölü sayısının 64'e ulaştığı kaydedildi.

Ölenlerden 41'inin çocuk olduğu belirtildi.

Yetkililer bazı kişilerin cansız bedenlerine ulaşıldığını ancak kimlik tespitinin henüz yapılamadığını belirterek kayıp sayısını 16 olarak güncelledi. 12 kişinin ise hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

Rusya’nın Sibirya bölgesinin Kemerovo şehrinde bulunan Zimnyaya Vişnya isimli alışveriş merkezinde dün öğle saatlerinde yangın çıktı.

BBC Türkçe’de yer alan haberde yangının Winter Cherry isimli alışveriş merkezinin 4’ncü katında başladığı kurbanların çoğunun bu sırada sinemada bulunduğu belirtiliyor.

Rusya AVM Yangın son dakika

650’den fazla kurtarma görevlisinin müdahale ettiği yangınla ilgili sosyal medyada paylaşılan bir videoda, bazı kişilerin alevlerden kaçmak için camlardan atladığı görülüyor.

Kömür sanayi ile bilinen Kemerovo kenti Moskova’nın 3,600 km doğusunda yer alıyor.

Rusya AVM Yangın son dakika

Yangın sırasında iki sinema salonu çöktü.

Yangının gerçek boyutu daha sonra ortaya çıktı. Faciada ilk belirlemelere göre; 53 kişi yaşamını yitirdi. 16 kişiden ise haber alınamıyor.

Rusya AVM Yangın son dakika
Hayatını kaybedenlerin çoğunun sinema ve çocuk oyun bölümünde oldukları bildirildi. 

Yangın nerede başladı?

Yerel medyadaki haberlere göre, yangın AVM’nin bir sinemanın da bulunduğu eğlence katında başladı. Kemerovo kentinin vali yardımcısı Vladimir Chernov, 13 kişinin cesedine sinema koridorlarında ulaşıldığını açıkladı.

Rusya AVM Yangın son dakika

Sinema salonlarının yer aldığı bölümdeki tavanın yangın nedeniyle tamamen çöktüğü bildiriliyor. Rus haber ajansı Tass, kurtarma ekiplerinin 100’ye yakın kişiyi tahliye etmeyi başardığını, 20 kişiyi ise içeriden sağ olarak çıkardığını duyurdu.

Rusya AVM Yangın son dakika

İÇERİDE HAYVANAT BAHÇESİ DE VARDI

Görgü tanıkları, 2013 yılında yapımı tamamlanan AVM’nin içinde bir hayvanat bahçesi bulunduğunu da belirtiyor.

Yangının çıkış nedeniyle ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

Olayla ilgili olarak 4 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin