Rus Genelkurmay Başkanı Gerasimov Türkiye'ye geldi.


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Rus Genelkurmay Başkanı Gerasimov Türkiye'ye geldi.

'Türkiye Artık Karadeniz'in efendisi değil' diyen Rusya Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov Türkiye'ye geldi. General Gerasimov Ankara'da Orgeneral Hulusi Akar tarafından resmi törenle karşılandı.

Takip Et

Ankara’ya gelen Rus savunmasının bir numaralı ismi General Gerasimov, iki ülke milli marşlarının çalınmasının ardından tören kıtasını selamladı.

İkili görüşme yapmak üzere karargâha geçen Gerasimov ve mevkidaşı Akar’ın gündemde Suriye ve askeri işbirliği konuları olacak.

Rusya Savunma Bakanlığı resmi sözcüsü Tümgeneral İgor Konashenkov ziyaret öncesi yaptığı açıklamada şunları söylemişti:

“Rus Silahlı Kuvvetleri Genel Kurmay Başkanı General Valery Gerasimov, 15 Eylül’de Türkiye’nin başkenti Ankara’ya bir çalışma ziyareti düzenleyecek. Gerasimov, Ankara’da Türk mevkidaşı Hulusi Akar ile bir araya gelecek ve Suriye’deki mevcut durum ile çözüm konusunda fikir alış verişinde bulunacak.”

Rus Genelkurmay Başkanı Gerasimov Türkiye'ye geldi

KARADENİZ'DE ARTIK HER ŞEY DEĞİŞTİ

Rus Genelkurmay Başkanı dün Rusya’nın Hazar ve Karadeniz filoları, Kerç Boğazı’nda Rusya’nın güney askeri bölgesinde düzenlenen Kafkasya 2016 tatbikatlarının sonuçlarının değerlendirildiği bir toplantıda Türk Ordusu ile ilgili bir konuşma yapmıştı.

“Bundan birkaç yıl önce Rus (Karadeniz) filosunun askeri kapasitesi Türk Deniz Kuvvetleri’ninkiyle kontrast halindeydi. O zamanlar Türkiye’nin neredeyse Karadeniz’in efendisi olduğu söyleniyordu” dedi ve ekledi, “Artık her şey değişti.”

Sputnik Türkiye’nin haberine göre, Rus filosuna Kalibr tipi cruz füzeleri taşıyabilen denizaltılar gibi yeni olanaklar eklenerek kapasitesinin artırıldığını söyleyen Gerasimov’a göre, Rusya’nın Karadeniz Filosu bugün ‘iyi bir izlenim bırakıyor.’

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin