Reis filminin yönetmeni Ali Avcı FETÖ'den gözaltına alındı


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Reis filminin yönetmeni Ali Avcı FETÖ'den gözaltına alındı

Erdoğan'ın hayatının konu edildiği 'Reis' filmi, 15 Temmuz gecesini anlatan 'Uyanış' ve 2010 yılında Fetullah Gülen'in hayatını anlattığı ileri sürülen Eşrefpaşalılar filminin yönetmeni Ali Avcı, FETÖ operasyonuyla gözaltına alındı. İki gün önce fragmanı yayınlanan 'Uyanış' filminin bir sahnesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a benzeyen bir kişi, ailesi öldürüldükten sonra kafasına silah dayanıp infaz edilmiş ve bu görüntüler tepkileri de beraberinde getirmişti.. Öte yandan Ali Avcı, Reis, 15 Temmuz Uyanış gibi filmlerle rant sağladığı gerekçesiyle eleştiri oklarının hedefindeydi..

Takip Et

15 TEMMUZ KONULU 'UYANIŞ' FRAGMANINA TEPKİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hayatını konu alan 'Reis' filminin yapımcısı Ali Avcı'nın 15 Temmuz darbe girişimini anlatan yeni projesi 'Uyanış'ın fragmanları yayınlanmış fragmandaki kandal görüntüler tepki toplamıştı. Görüntülerde ailesi katledilen ve Erdoğan'a birebir benzeyen bir kişinin kafasına silah dayanmış görüntüleri şoke etmişti 

Uyanış Filmi Erdoğan İnfaz görüntüleri

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmada hakkında gözaltı kararı çıkarılan Ali Avcı, Bağcılar’daki evinde gözaltına alındı.

Ali Avcı FETÖ Gözaltı
Reis ve Uyanış gibi filmlerin yönetmeni Ali Avcı

Polis tarafından evde yapılan arama sırasında kaçan bir kişi ise kovalamaca sonucu yakalandı. Yakalanan kişinin kendini Hasan Aslan olarak tanıttığı ancak yapılan kimlik kontrolünde bu kişinin FETÖ’nün Yıldız Teknik Üniversitesi soruşturmasında firari olan ve hakkında yakalama kararı bulunan Fetullah Karabiber olduğu tespit edildi. Karabiber’in ‘Bylock’ kullanıcısı olduğu belirtildi.

FETÖ'den Gözaltına alınan Fetullah Karabiber
FETÖ'den Gözaltına alınan Fetullah Karabiber

Gözaltına alınan 2 kişi emniyet müdürlüğüne götürüldü.

GÜLEN’İN HAYATINI DA ÇEKMİŞTİ

Reis filminin Filmin yapımcısı Ali Avcı, 2010’da da Fethullah Gülen’in gençlik yıllarını anlatan Eşrefpaşalılar’ı da çekmişti.

DHA

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin