Referandum erteleme sinyali geldi: Barzani'ye Türkiye mi vaad edildi?


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Referandum erteleme sinyali geldi: Barzani'ye Türkiye mi vaad edildi?

Son dakika... Skandal 'referandum' kararından şimdilik geçici dönüş sinyali geldi.. Mesut Barzani, Kuzey Irak'ın Duhok kentinde ABD, İngiltere, Fransa, Almanya ve BM'nin Irak'taki temsilcileri ile referandum konusunda görüştü. Barzani, "Daha iyi bir alternatif karşılığında referandumu ertelemeyi düşünebiliriz" diye konuştu... "Daha iyi bir alternatif" açıklaması ise "Türkiye'nin Doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu bölgeleri de mi Barzani'ye vaad edildi?" sorusunu akıllara getirdi..

Takip Et

İsrail'in "PKK terör örgütü değildir..", "Kürdistan'ın kurulması İsrail'in çıkarınadır" açıklamalarının hemenardından ABD, İngiltere, Fransa, Almanya ve BM Mesut Barzani ile bir toplantı gerçekleştirdi. Barzani'nin bu toplantıda referandumu erteleme kararı aldığı iddiaları gündeme gelmişti. Akşam saatlerinde Barzani flaş bir açıklama yaptı: Daha iyi bir alternatif olursa erteleyebiliriz.

ALÇAKLARIN AMACI TÜRKİYE'Yİ BÖLÜP, SÖZDE KÜRDİSTAN'A MI DAHİL ETMEK?

Mesut Barzani'ye bağlı yayınlarıyla bilinen Rudaw TV'de hava durumu ve çeşitli haberlerde kullanılan Ortadoğu haritasında, Mersin ve Sivas'ı da kapsayan Doğu ve Güneydoğu bölgelerimiz sözde Kürdistan sınırları içinde gösteriliyor.. Irak ve Suriye'nin toprak bütünlüğüne zarar veren skandal referandumun yapılmasına günler kala bölge ülkelerinden katılım olmada sadece ABD, İngiltere Almanya gibi ülkelerin katılımıyla yapılan ve basına kapalı gerçekleştirilen toplantıda Mesut Barzani'ye "daha iyi bir alternatif" olarak Türkiye toprakları da mı vaad edildi? Sorunun cevabı; Türkiye'yi parçalamak isteyen terör örgütü  PKK/PYD'yi ağır silahlar da dahil olmak donatıp, besleyen ülkelerin Türkiye topraklarını vaad etmeleri gayet normal ve olası. 

Barzani Kanalı Rudaw Kürdistan
Barzani kanalı Rudaw, Türkiye'nin Doğu Akdeniz de dahil olmak üzere Doğu ve Güneydoğu bölgelerini de sözde Kürdistan haritası sınırları içerisinde gösteriyor.

GÖRÜŞME SONUNDA AÇIKLAMA YAPILMADI...

Bölgedeki Kürt internet sitelerinde yer alan habere göre devam eden görüşmelerle ilgili açıklama yapılmadı.

İLGİLİ HABER

BARZANİ “REFERANDUMU ERTELEMEYİ DÜŞÜNEBİLİRİZ”

Duhok'un Zaho İlçesi’nde bugün düzenlenen bağımsızlık referandumuna destek etkinliğine katılan Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, 25 Eylül’de yapılacak referandumla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Duhok'ta bugün koalisyon heyetiyle yaptığı görüşmeye değinen Barzani, “Daha iyi bir alternatif karışılığında referandumu ertelemeyi düşünebiliriz. Daha iyi bir alternatif olmazsa, 25 Eylül'de sandığa gidip oy kullanacağız. Referandumun ertelenmesi için öneride bulundular. Kürdistan halkının haklarının yanında olduklarını ancak zamanın doğru olmadığını söylediler. Biz de kendilerine sadece daha iyi bir alternatif sunulması halinde referandumu ertelemeyi düşünebileceğimizi söyledik” diye konuştu.

İLGİLİ HABER
Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin