Pentagon'dan şok: PKK/PYD'ye hem silah, hem askeri desteğe devam


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Pentagon'dan şok: PKK/PYD'ye hem silah, hem askeri desteğe devam

Son dakika.. Pentagon'dan Türkiye'yi şoke eden açıklama.. Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump arasındaki telefon görüşmesinde ABD'nin Suriye'deki terör örgütü PKK'nın uzantısı PYD/YPG'nin de dahil olduğu SDG'ye silah verilmeyeceği açıklanmıştı. Pentagon az önce yaptığı açıklamada ise aralarında terör örgütü PKK'Nın Suriye'deki uzantısı PYD/YPG'nin de bulunduğu SDG ile işbirliğine ve desteğe devam edeceklerini duyurdu.

Takip Et

Daha önce Ankara’ya Suriye’deki Suriye Demokratik Güçleri’ne “sınırlı, görev odaklı ve görevleri tamamlamaya yönelik” silahlar vereceğini söylediğini belirten Pentagon’dan şaşırtıcı bir açıklama geldi. Pentagon, “İçinde YPG’nin de bulunduğu Suriye Demokratik Güçleri ile işbirliğini sürdüreceğiz” açıklamasını yaptı.

Reuters’ın haberine göre Pentagon, “Askeri ihtiyaçlar doğrultusunda, Kürt partnerlerimize karar bağlanmamış askeri destek gözden geçiriliyor” ifadesini kullandı.

İLGİLİ HABER

ABD BAŞKANI TRUMP: ARTIK SİLAH VERMEYECEĞİZ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump telefonda görüşmesine ilişkin bir soruya şu yanıtı vermişti: Bizim Amerika ile ilişkilerimizin olumsuz anlamdaki en çok konulardan birisi ise FETÖ ile diğer konuların yanında ABD'nin YPG'ye vermiş olduğu silahlardır. En son bazı zırhlı araçların da verildiğini gördük. Sayın Cumhurbaşkanımız, bu rahatsızlığını bir kez daha sayın Trump'a iletmiştir. Sayın Trump da net bir şekilde talimat verdiğini bundan sonra YPG'ye silah verilmeyeceğini esasen bu saçmalığa daha önceden son verilmesi gerektiğini net bir şekilde söylemiştir. Konuşmanın ileriki aşamalarında bir kere daha bu sözünü teyit etmiştir. Net bir şekilde generallere ve ulusal güvenlik danışmanına talimat verdiğini ve bundan sonra herhangi bir silahın verilmeyeceğini Trump sayın Cumhurbaşkanımıza net bir şekilde söylemiştir.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin