Org. Hulusi Akar: 20 terörist öldürüldü, 'Fırat Kalkanı' sürecek


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Org. Hulusi Akar: 20 terörist öldürüldü, 'Fırat Kalkanı' sürecek

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, terörle mücadelede "Tüm teröristler etkisiz hale getirilene kadar operasyonlar sürecek" dedi. Türk Silahlı Kuvvetleri'den (TSK) yapılan açıklamada da ise 20 IŞİD'li teröristin etkisiz hale getirildiği açıklandı.

Takip Et

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, “Türk Silahlı Kuvvetlerinin, anayasal düzen içinde yasalarla belirlenmiş tek bir emir komuta yapısı vardır. Bu yapı dışında, teşkilat ve faaliyetlerimizde, hiçbir kişi ve oluşumun etkisi söz konusu olamaz. Türk Silahlı Kuvvetlerinin bilinen en önemli vasfı disiplinidir. Bu disiplinin temeli, ruhu 'mutlak itaat'tir. Bizi biz yapan bu anlayıştan asla taviz verilmeyecektir” dedi.

Terörle mücadelenin "Teröristler etkisiz hale getirilinceye kadar süreceğini" kaydeden Akar, şunları kaydetti:

İLGİLİ HABER

“Sınırlarımız içerisinde Bölücü Terör Örgütüne karşı, ülkemizde huzur ve güvenliğin sağlanması amacıyla son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar büyük bir azim ve kararlılıkla Terörle Mücadele Harekatı sürdürülmektedir. Aynı zamanda sınırlarımız dışında da uluslararası hukuktan kaynaklanan meşru müdafaa hakkına dayalı olarak sınır güvenliğimizi sağlamak, barış ve güvenliğimize tehdit oluşturan DAEŞ ve benzeri terör örgütleri ile mücadele etmek ve bu kapsamda yerlerinden edilmiş masum insanların da ana yurtlarında bayramlarını huzur içerisinde kutlamalarını temin edebilmek için koalisyon kuvvetleri ile işbirliği içerisinde ‘Fırat Kalkanı Harekatı’ icra edilmektedir. Bu faaliyetler masum insanlara zarar vermeden tüm teröristler etkisiz hale getirilinceye kadar yurtiçinde icra, yurt dışında destek şeklinde azimle ve kararlılıkla sürdürülecektir”

20 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ
TSK'dan yapılan açıklamada, 10 Eylül 2016 tarihinde 19.38-19.44 saatleri arasında Tell El Hava'nın güneyinde Türk Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçakları ile hava harekatı düzenlendiği belirtilerek, bölgede tespit edilen DEAŞ terör örgütüne ait üç bina, bir araç ile bir motosikletin ateş altına alınarak imha edildiği ve 20 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi. Görevlerini başarıyla icra eden savaş uçaklarının emniyetle üslerine döndükleri kaydedildi.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin