Öcalan ölmedi mi? Adalet Bakanı Bozdağ'dan flaş açıklama


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Öcalan ölmedi mi? Adalet Bakanı Bozdağ'dan flaş açıklama

Sosyal medyada "15 Temmuz darbe girişimi gecesi İmralı'da bir çatışma çıktığı ve Öcalan'ın öldürüldüğü iddiaları" ve HDP'li Selahattin Demirtaş'ın "Sağlığından endişe ediyoruz.." açıklaması yaptığı Abdullah Öcalan hakkında Adalet Bakanlığı yetkilileri bir açıklama yaptı, İmralı Cezaevi'nde ömür boyu hapse mahkum edilen terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'la ilgili iddiaların asılsız olduğunu bildirdi.

Takip Et

Adalet Bakanlığı yetkilileri, AA muhabirine yaptıkları açıklamada, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, Öcalan'ın sağlığı ve güvenliğine ilişkin iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Kamuoyuna yanlış bilgiler aktarıldığını ifade eden yetkililer, İmralı Yüksek Güvenlikli Cezaevi'nde bulunan Öcalan'ın güvenliği ve sağlığıyla ilgili herhangi bir sorun bulunmadığını kaydetti.

Yetkililer, Avrupa Konseyi İşkence ve Kötü Muameleyi Önleme Komitesinden (CPT) bir heyetin geçen Nisan ayında İmralı Adası'nda Abdullah Öcalan ile görüştüğünü de hatırlatarak, söz konusu iddiaların asılsız olduğunu yineledi.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin