New York'ta coşkulu Türk Günü Yürüyüşü


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
New York'ta coşkulu Türk Günü Yürüyüşü

New York'ta coşkulu Türk Günü Yürüyüşü yapıldı.. Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF) tarafından geleneksel olarak her yıl düzenlenen yürüyüşte, "Türkiye Laiktir Laik Kalacak","Mustafa Kemal'İn Askerleriyiz" sloganları ve İzmir Marşı'ya New York sokaklarını inletti.

Takip Et

Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da devlet desteği olmadan düzenlenen yürüyüşe Türkiye’den hiçbir hükümet yetkilisi katılmadı. Türkiye’nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Büyükelçi Feridun Sinirlioğlu, New York Başkonsolosu Ertan Yalçın, KKTC New York Temsilcisi Mehmet Dana, TADF Başkanı Atilla Pak ve TADF’ye bağlı dernek temsilcilerinin katıldığı yürüyüş sönük geçerken, yürüyüşte Atatürk ve laikliği öne çıkaran sloganlar atıldı. Laik ve Demokratik Türkiye Platformu "Türkiye Laiktir Laik Kalacak","Mustafa Kemal'İn Askerleriyiz" sloganları ve İzmir Marşı'yla New York sokaklarını inletti.

Manhattan’da Madison Caddesi ile 53. sokağın köşesinde başlayan yürüyüş, Birleşmiş Milletkler’in karşısındaki Dag Hammarskjold Parkı'nda sona erdi. Yürüyüşe Azerbaycan, KKTC, Kazakistan, Özbekistan ve Kırım Türkleri de katıldı.

DHA
Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin