New York’ta 2 İmam cuma namazı sonrası öldürüldü


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
New York’ta 2 İmam cuma namazı sonrası öldürüldü

ABD'nin New York şehrine bağlı Queens semtinde 2 imam öğle namazı sonrası camiden evlerine giderken, yanlarına yaklaşan bir kişi tarafından sokak ortasında silahla başlarından vurularak öldürüldü.

Takip Et

Öldürülen imamın iki yıl önce Bangladeş’ten gelen 55 yaşındaki Maulama Akonjee, yardımcısının ise 64 yaşındaki Thara Uddin olduğu öğrenildi.

Polis sözcüsü saldırganın imam ve yardımcısına arkadan yaklaştığını ve ikisini de kafalarına sıktığı kurşunla öldürdüğünü açıkladı.

Polis, kurbanların inançları nedeniyle hedef olduğuna dair henüz bir kanıt olmadığını duyurdu.

Silahlı bir şahsın Ozone Park bölgesinde kaçarken görüldüğü belirtilirken, şimdiye kadar olayla ilgili bir tutuklama yapılmadı.

YÜZLERCE KİŞİ CİNAYETİ PROTESTO ETTİ
ABD Öldürülen imamlar

Bölgede yaşayan Bangladeşliler olayın nefret suçu olarak görülmesini talep etti. Yüzden fazla kişi olay yerinde toplanarak "Adalet istiyoruz" sloganı attı.

İmam Maulama Akonjee'nin kızı Naima Akonjee yaptığı açıklamada babasının "hiç kimseyle bir problemi olmadığını" kaydetti. Naima Akonjee babası ve yardımcısının yakın arkadaş olduğunu ve cami dönüşü birlikte hep aynı yolu kullanarak eve döndüklerini belirtti.

Gösteriye katılan bazı insanlar, cinayetin “nefret suçu” olduğunu öne sürdü.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin