NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'ten 'düşman' özürü!


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'ten 'düşman'  özürü!

Son dakika haberi.. Skandal olay ile ilgili özrü geldi.. NATO Genel Sekreteri Stoltenberg tatbikat skanladı nedeniyle Türkiye'den özür diledi. NATO tatbikatında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı düşmanla işbirliği içinde gösteren Norveç ordusu personeli görevden alınmıştı.

Takip Et

SON DAKİKA HABERİ, NATO'DAN 'DÜŞMAN' ÖZÜRÜ

8-17 Kasım tarihleri arasında Norveç'te gerçekleşen NATO tatbikatında Atatürk ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın hedef düşman gösterilmesi sonrasında NATO'dan peş peşe açıklamalar ve özür geldi..
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, tatbikat skandalı nedeniyle Türkiye'den özür diledi. 
NATO, tatbikattaki skandalla ilgili olarak bir teknisyen ve subayın ordudan atıldığını açıklamıştı. 

İLGİLİ HABER


ATATÜRK FOTOĞRAFINI İNTERNETTEN BULMUŞ

Tatbikatta, düşman safları tespit etmek için soğuk savaş döneminden kalan bazı liderlerin büstleri kullanılıyordu. Müşterek muharebe merkezinin medya teknisyeni, bir internet sitesinde liderleri ararken Atatürk portresine ve büstüne denk geldi, hedef olarak seçti. Olay, tatbikata katılan Türk subaylar tarafından fark edildi. Medya teknisyeni görevden alındı ve özür dilediği açıklandı.

 

İLGİLİ HABER


ERDOĞAN ADINA HESAP AÇTI 

İkinci olay, 15 Kasım'da yaşandı. NATO içerisinde askerlerin ve subayların iletişimi için kullanılan sosyal paylaşım sitesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan adına açılmış sahte bir hesapla NATO aleyhinde, müttefikler aleyhinde paylaşımlarda bulunuldu. Bu durum, NATO'nun Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda görevli Türk subaylar tarafından tespit edildi. Sahte hesap açan kişinin Kürt kökenli bir Norveç subayı olduğu belirlendi. Subay ordudan atıldı.

ÖZÜR MEKTUBU YAYIMLANDI

Müttefik Kuvvetler Komutanlığı Genelkurmay'dan özür diledi. Norveç'teki Ortak Harp Merkezi Komutanlığı da konuya ilişkin özür mektubu yayınladı. 

 

 

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin