Musul'da Korkulan 'kesinlikle' oluyor: Çok vahim tablo


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Musul'da Korkulan 'kesinlikle' oluyor: Çok vahim tablo

Musul'da korkulan senaryo gerçekleşiyor, radikal dinci terör örgütü IŞİD, kadın çocuk ayırmadan zorla Musul'da tuttuğu sivilleri hava saldırılarına karşı canlı kalkan olarak kullandığı bildirildi. Pentagon Sözcüsü Jeff Davis, bir gazetecinin “IŞİD sivilleri canlı kalkan olarak kullanıyor mu?” sorusuna, “Kesinlikle” yanıtını verdi.

Takip Et

Rudaw’ın haberine göre; Irak Başbakanı Haydar el Abadi, dün akşam saatlerinde, siviller için güvenli koridorlar oluşturduklarını söyledi.

Dün akşam saatlerinde gelen ve Musul’un 35 kilometre güneydoğusunda bulunan Hamdaniye kasabasının IŞİD’den temizlendiği yönündeki bilginin doğru olmadığı ortaya çıktı.

Bu sabah gelen bilgilere göre; IŞİD söz konusu kasabada iki intihar eylemcisinin kullandığı bombalı araçla Irak güçlerine saldırdı. Olayda çok sayıda ölü ve yaralı olduğu belirtilirken ölü ve yaralı sayısı hakında net bir bilgi verilmedi.

Musul'da siviller öldürülüyor

IŞİD SİVİLLERİ KALKAN OLARAK KULLANIYOR

Washington’da bir basın toplantısı düzenleyen Amerikan Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Jeff Davis ise, bir gazetecinin “IŞİD sivilleri canlı kalkan olarak kullanıyor mu?” sorusuna, “Kesinlikle” yanıtını verdi.

Jeff Davis, “İnsanlar zorla Musul’da tutuluyor. Halkın kentten ayrılması yolunda herhangi bir değişim gözlemlemedik” dedi.

Musul'da sivil katliamı

İngiliz Reuters haber ajansının telefonla görüştüğü Musul sakinleri, IŞİD’in sivlilerin kentten ayrılmasını engellediğini ve insanları hava saldırıları için muhtemel hedef olan binalara yönlendirdiğini söyledi.

Öte yandan, Musul cephesinde dinci terör örgütünün kimyasal silah kullanma tehlikesi de bulunuyor.

Musul'da sivil katliamı yapılıyor

IŞİD HER TÜRLÜ AHLAK DIŞI YÖNTEME BAŞVURABİLİR

Dün Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, terörirstlerin Musul’u kaybetmemek için her türlü ahlak dışı yönteme başvurabileceğini söylemişti.

Akşam saatlerinde gelen bir haberde ise, Uluslararası Göç Örgütü’nün (IOM) çatışmalarda IŞİD’in kimyasal silah kullanabileceği endişesiyle gaz maskesi siparişi verdiği öğrenildi.

Irak’ın kuzeyindeki kentte halen yaklaşık 700 bin kişinin yaşadığı sanılıyor.

Kentteki IŞİD militanlarının tahmini sayısı ise yaklaşık 5 bin.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin