Münih saldırısında ölen 3 Türk'ün kimliği açıklandı


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Münih saldırısında ölen 3 Türk'ün kimliği açıklandı

Almanya'nın Münih kentinde 9 kişiyi öldüren saldırganın 18 yaşında İran kökenli bir Alman olduğu açıklandı. Saldırganın cesedi olay yerine yakın bir parkta bulundu. IŞİD'le ve mültecilerle bağlantısı bulunmadığı açıklanan saldırganın psikolojik sorunları olduğundan şüphe ediliyor. Öte yandan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu saldırıda ölenlerden 3'ünün Türk olduğunu açıkladı.

Takip Et

Münih’te Olympia Alışveriş Merkezi ve ünlü bir fast food restoranı önünde silahla saldırı düzenleyerek 9 kişiyi öldüren, 16 kişiyi yaralayan saldırganın cesedi, olay yerine bir kilometre uzaklıkta bulundu.

Polis saldırganın intihar ettiğini tahmin ediyor. Ancak saldırganın operasyon sırasında polisler tarafından vurulmuş olabileceği de belirtiliyor.

Saldırı burada, fast food restoranının önünde başladı. Daha sonra saldırgan AVM’nin içine girdi.

Sabaha karşı basın toplantısı düzenleyen Münih Emniyet Müdürü Hubertus Andrä, saldırganın önce fast food restoranı önünde insanlara ateş açtığını, daha sonra ise alışveriş merkezine giderek saldırıyı sürdürdüğünü belirtti.

SALDIRGAN İRAN KÖKENLİ ALMAN

Saldırganın cesedinin olay yerine bir kilometre uzaklıkta bulunduğu kaydedildi. 18 yaşındaki saldırganın İran kökenli bir Alman olduğu bildirildi. Polis saldırganın cesedinin yanında bir silahın bulunduğunu da kaydetti. Dün akşam saatlerinde üç saldırganın olduğundan şüphelenen polis saldırganın tek olduğunu belirtti.

ÇAVUŞOĞLU: 3 TÜRK ÖLDÜ

Türk Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, katıldığı bir televizyon programında Münih kentinde düzenlenen saldırıda 3 Türk’ün hayatını kaybettiğini açıkladı. Çavuşoğlu, Can Leyla ve Selçuk Kılıç adlı 15 yaşındaki iki gencin ve 1971 doğumlu Sevda Dağ'ın saldırıda hayatını kaybettiğini söyledi.  

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin