Muharrem İnce Rize'de: Her yıl 10 bin öğrenci yurt dışı müjdesi


yayincilar/sozcu-gazetesi/sozcu-gazetesix60.jpg Kaynak: Sözcü Gazetesi
Muharrem İnce Rize'de: Her yıl 10 bin öğrenci yurt dışı müjdesi

Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce Rize'de vatandaşlara seslendi. Miting alanını dolduran binlerce vatandaşa eğitimden ekonomiye birçok müjde veren İnce, Cumhurbaşkanı seçildiğinde, her yıl 10 bin gencimizi yurt dışına eğitime göndereceğim, dedi.. İşte İnce'nin 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi için vaatleri..

Takip Et

İnce’nin konuşmasının satırbaşları şöyle:

Bugün nenemin, dedemin memleketi Rize’deyim. Yarın Antalya’dayım, yarın Denizli’deyim.

Bakın Türkiye’de siyasette yeni bir dil, yeni bir umut, yeni bir normalleşme… Türkiye’nin bunlara uzlaşmaya, normalleşmeye, barışmaya ihtiyacı var. Hiç kimseyi ayırmadım.

Muharrem İnce Rize'de halka seslendi

Bütün rakiplerime gittim başarılar diledim. Hiç kimseyi ayırmadan. Hatta hepimiz Müslümanız. Geçen akşam Sayın Erdoğan’la konuşurken, selam söyle hemşehrilerime dedi. Üzerimde kalmasın, onu da ileteyim.

Muharrem İnce Rize'de halka seslendi

Biz bize yakışanı yapacağız, kavga etmeyeceğiz. 81 milyon iri, dri olacak. Beraber olacak. Sen beraber olacaksın ki, Batı’ya kafa tutabilesin. Fransa dini kitabımızla dalga geçiyor, güçlü bir Türkiye olsa, Fransa bu terbiyesizliği yapabilir mi? Allah’ın izni, milletin izniyle ben cumhurbaşkanı olduğumda önce içeride birlik, sonra Avrupa’ya karşı mücadele edeceğiz hep birlikte.

Muharrem İnce Rize'de halka seslendi

24 Haziran’da Rizeli sandığa gittiğinde torunu da unutmayın. Ne diyordu büyük usta şiirinde? Diyordu ki, “Dümende ve başaltılarında insanları vardı ki, bunlar uzun eğri burunlu ve konuşmayı şehvetle seven insanlardı ki, sırtı lâcivert hamsilerin ve mısır ekmeğinin zaferi için hiç kimseden hiçbir şey beklemeksizin bir şarkı söyler gibi ölebilirdiler….”

Muharrem İnce Rize, Mitinge kaç kişi katıldı

“HER YIL 10 BİN GENCİMİZİ YURT DIŞINA GÖNDERECEĞİM”

Almanya başlattı akıllı fabrikaları 2011’de. Bunu kaçırırsak yüz yılları kaçırırız. İyi eğitilmiş gençlere ihtiyacımız var. Bu Endüstri 4.01’i gerçekleştirebilmek için enerjiye ihtiyacımız var. Bunu da yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlayacağız. Türkiye’nin Güneş potansiyelini doğru kullanırsak tükettiğimizden fazlasını üretebiliriz. Ama kullanamıyoruz. Sorun nerede? depolamakta. Güneş enerjisini depolayan bataryalar yapmamız lazım. Bunu da gençler yapacak! Akıllı çocuklar yapacak. Ben size söz veriyorum. Cumhurbaşkanı olduğumda her yıl 10 bin gencimizi yurt dışına göndereceğim. En iyi eğitimi almaları için. Size söz veriyorum. Şu anda Türkiye’nin bilgisayar mühendisi sayısı 10 bin, 5 yıl içinde 100 bin olacak!

Muharrem İnce Rize, Mitinge kaç kişi katıldı

“YAZIKLAR OLSUN”


Bütün üniversite öğrencilerine 19 Mayıs’ta ve 29 Ekim’de 500’er lira burs vereceğiz. Sınavlar var ya sınavlar, KPSS, TUS, ALES… Var da var. 81 milyonluk bir büyük ülke, kendi öğrencilerine evlatlarına bedava sınav yapamıyorsa yazıklar olsun yazıklar. Muharrem İnce’nin cumhurbaşkanlığında gizli tanıklık, damga vergisi, sınav ücreti olmayacak. Birbirine kardeşçe bakan, birbirini kucaklayanlar olacak.

Diyor ki bana, ekonomi konuşacak mısın? İstiyorlarsa 6 adayın altısı da çıkalım, ben hazırım. Dedemin memleketinden bildiriyorum, ben hazırım. İster tarım, ister güvenlik, hepsine hazırım.

Kemal Sunal’ın filmlerinde 2 hasta doktora gider, sonuçlar karışır. Hasta olana iyisin derler, iyi olana hastasın derler. Türkiye’nin durumu aynen öyle. Devleti yönetenlere sorarsan ekonomimiz çok iyiymiş, 10 numaraymış. E öyleyse Dolar, Euro niye yukarı çıkıyor. Borsa niye düşüyor. Ortada bir sıkıntı var. İşler iyiyse insanlar niye rahat geçinemiyor.

“KİMSE MİLLİLİK, RİZELİLİK TASLAMASIN, ÇAKI BURADA!”
Beni can kulağıyla dinleyin. Bundan yaklaşık 110 yıl önce. Rize’den Hüseyin diye bir genç adam Yemen’e gider. Hüseyin Yemen’den Mekke’ye gelir, hacı olur. Resmi kayıtlardaki adı da Hacı Hüseyin olur. Mekke’den sonra gelir Rize’ye ayakları yara içindedir. Çanakkale’ye asker toplanmaktadır, ayakları yara olduğu için harbe almazlar. 2 ay sonra ayakları iyileşir. Ben de gideceğim der. 4 çocuğunu öper, iskeleye iner. Büyük çocuğu uyanır, “Kardeşlerim” der, “Babamız gidiyor”. Babalarının yanına giderler, o der ki ben “Savaşa gidiyorum”. Hepsine hediye verir, en küçük kızına kalmaz. Ona da çakısını verir. O küçük kız o çakıyı 92 yıl taşır: O küçük kız çocuğu benim anneannem. Hacı Hüseyin benim annemin dedesi. O çakı da bu çakı!

Hiç kimsenin bana millilik, Rizelilik, milliyetçilik taslama hakkı yoktur. Çakı burada!

Asuman ARANCA – Yavuz ALATAN / SÖZCÜ

Kaynak: Sözcü Gazetesi

Youtube Kanalımızı Takip Edin