Muharrem İnce Balıkesir’de konuştu


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Muharrem İnce Balıkesir’de konuştu

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Balıkesir'de vatandaşlarla buluştu. İnce konuşmasının başında kendisine 'kukla' diyerek seslenen Erdoğan'a, "Dün bana kukla demiş. Oysa ki kendisi yalan söylediği için burnu uzayan pinokyo oluyor" şeklinde cevap verdi.

Takip Et

Muharrem İnce’nin konuşmasından satırbaşları;

“Gençliğimin kenti, Kuvvayı Milliye’nin kenti Balıkesir, ‘Tamam’ demiş. Bir şey soracağım. Acaba stadyuma gitsek sığar mıyız? Benim hemşerim dün Balıkesir’deydi, meydana gelemedi, stadyumda yaptı mitingi. Burada 5 stadyum var 5 stadyum. Bir de geçen gün demiş ki, gençler bana bir bisiklet getirdiler, ben de bindim. Demiş ki, ‘Sen bisiklete binmeye devam et’. Ona gençliğimin şehri Balıkesir’den sesleniyorum, doğru ben bisiklete binmeye devam edeyim, sen de ecdat yadigarı ata bin de göreyim. Hadi git ata bin de göreyim. İkide birde diyorsun ya, ‘Osmanlının torunuyum’. Biz sanki başkasının torunuyuz. Ben de Osmanlı torunuyum.”

“Bir de bir şey daha demiş. (Meydanda yuhalayanlara) Yuhalamak yok, haddini bildirmek var. Dün bana ‘kukla’ demiş. Kendisi sürekli Pinokyo gibi yalan söyleyip, burnu uzayacağı için bana kukla diyor tabii.”

‘KiM YÖNETECEK ANLATAYIM’

“Aklı sıra CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu ile beni birbirimize düşürecek. Fitne sokmaya çalışıyor. Diyor ki, ‘Hangisi yönetecek?’ diyor. Anlatayım sana bak. Sen daha yasamayı, yürütmeyi, yargıyı anlyayamamışsın. Ben Cumhurbaşkanı olduğumda bakanlar kurulunu ben belirleyeceğim, yürütmenin başında olacağım. Sayın Genel Başkan da yasama da yani TBMM’de olacak. Yasama ayrı, yürütme ayrı. Ama sen her şeyde tek adam olmak istediğin için hala bu İnce ayrıntıyı öğrenemedin. Sana önerim şu, beraber yola çıktığın arkadaşlarından yanında kim kaldı, sen ona bak. Bak Abdullah Gül, Bülent Arınç, Ertuğrul Yalçınbayır, Abdüllatif Şener yanında yok. Tek başına kaldın. Hiçbirisi yok.”

“ARAMIZDAKİ FARK BU”

“Bir otomobil polemiğidir sürüp gidiyor, bir anlatayım. Erdoğan diyor ki, ‘Yerli otomobil yapacağız’. Ben de diyorum ki, ‘sen ilkel teknolojiye, kaportasına, koltuğuna talipsin ben otomobilin beynine talibim.’ Bir; Otomobili yapmak; iki, otomobili yapan robotu yapmak; üç otomobili yapan robotun beynini, yazılımını yapmak. İşte ben üçüncüsüne talibim. Sen 30 yıl önceki teknolojiye talipsin. Aramızdaki fark bu.

Az önce mezun olduğum Necati Bey Eğitim Fakültesi’ne gittim. Türkiye’nin en köklü eğitim fakültelerinden birisi. Necati Bey 1925-1929 arasında Milli Eğitim Bakanımız. Karma eğitim onun döneminde başlamış, latin harflerine onun döneminde geçilmiş. Köylü çocuklarını yatılı okullarda onun döneminde okutmaya başlamışız. 1915 yılında Karesi Darül Muallimi’nin geleneği devam ediyor. Böyle bir okulda okul arkadaşlarımla buluştum. Onlarla 18 yaşında çektirdiğimiz fotoğrafları, 54 yaşında bir daha çektirdik.


Tabii bazılarının 18 yaşında üniversite kantininde fotoğrafı olmayabilir, onu bilemem. Ama ben gittim, okuldan çıkış belgemi tekrar aldım. Herkesten bekliyorum. TC Anayasası diyor ki, ‘Cumhurbaşkanı olabilmen için en az 4 yıllık bir fakülteden mezun olman lazım’. Yani 8 dönem okuman ve bunu ispat etmen lazım. Birisi diyor ki, ‘Yahu peygamberin diploması mı vardı?’ Hazreti Peygamberimizin tabii ki diploması yoktu. Hazreti Peygamberimiz ‘Benim diplomam var’ dedi mi hiç. Biz var diye iddia etmiyoruz. Önce buradan başlayalım.”

EĞİTİMDEKİ 25 MADDELİK YENİLİĞİ AÇIKLADI

“Tarımı Tarım Bakanının memleketi Şanlıurfa’da, sanayiyi Kocaeli’nde, ayrıntılı olarak dış politikayı İzmir’de ve eğitimi Mustafa Necati’nin memleketi Balıkesir’de konuşacağım. Sizlere Allah’ın izni, milletin isteğiyle Cumhurbaşkanı olduğumda, eğitimde yapacağımız 25 maddeyi şimdi tek tek anlatacağım. Eğitimde yapacaklarımız: Hedefimiz başlangıcından itabaren bittiği yere kadar eğitimi parasız yapmak. Okul öncesinden doktoraya kadar hiçbir sınavdan ücret alınmayacaktır. 3- Dindir bir nesil yetiştirilmesinden hiç rahatsızlık duymam ama asla kindar bir nesil yetiştirmeyeceğiz. Eğitimde dayatma değil, uzlaşmayı sağlayacağız. Eğitim siyasal bir hesaplaşma alanı olmayacak. Okul türleri arasında ayrım yapılmayacak. İmam hatip de Fen lisesi de aynı muameleyi görecek. Okul öncesi eğitim zorunlu olacak. Engelli çocuklarımız için bütün engelleri kapatacağız. Okulların açık olduğu günlerde öğrenci ve eğitim çalışanlarına toplu taşıma ücretsiz olacak. Taşımalı eğitim, ikili eğitim, birleştirilmiş sınıf uygulaması kaldırılacak. Kapanan köy okullarını yeniden açacağız. Çocuklarımızı istemedikleri hiçbir okula göndermeyeceğiz. Öğretmenler değerli meslektaşlarım 24 Kasım’da hepinize bir maaş ikramiye vereceğiz, öğretmenleri 3600 ek göstergeden göstereceğiz, ek ders ücretlerini vergiden muaf tutacağız.”

Ayrıntılar geliyor…

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin