MTV zammında Şimşek'ten 'Mehter Takımı' adımları


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
MTV zammında Şimşek'ten 'Mehter Takımı' adımları

Hükümet her zam da olduğu gibi yumuşak adımları 'bir geri 2 ileri 'atmaya devam ediyor.. Bunun son örneği ise %40'lık MTV zammında yaşanıyor.. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek FOX Tv'de yaynlanan İsmail KÜçükkaya ile Çalar Saat programında MTV zammıyla ilgili yine kafa karıştıran açıklamalarda bulundu. ''Yanlış anlaşıldı, %40 MTV zammı 2018'de yeni alınacak sıfır arabalar için geçerli" dedi. Konuşmasına devam eden Şimşek ilerleyen dakikalarda kanunu yanlış hatırladığını belirtip Meclis’teki kanunun bütün araçları kapsadığını ifade etti.

Takip Et

Piyasadaki arabalar etkilenmeyecek

Şimşek, MTV zammını kimlerin ödeyeceğini çok net bir şekilde anlattı. Bakan Şimşek'in açıklamalarına göre; şu an piyasadaki hiçbir arabanın bu zamdan etkilenmeyeceğini söyledi.

2018 YILINDA ALINACAK SIFIR ARAÇLARDA GEÇERLİ OLACAK

Mehmet Şimşek, 2018 yılında alınacak "sıfır" otomobillerin vergisinin bu kapsama alındığını açıkladı. 

MTV ZAMMI KİME GELDİ

Mehmet Şimşek, "MTV konusunda yanlış bilinen bir şey var. MTV, tamamen 2018'in başından itibaren alınacak sıfır araçlardan alınacak. Şu an aracı olanlar, normal şartlardaki artışlarla vergisini ödeyecek. Ticari taşıtları ilgilendirmiyor. 2018 yılında satın alınacak ikinci araçlarda MTV zammı söz konusu değil. Mevcut 21 milyon araç yüzde 40 vergiden etkilenmeyecek" dedi.

EKONOMİDE 15 TEMMUZ DARBESİ

Aslında ekonomi geçen yıl yaşanan hain darbe girişimi ve terör olayları nedeniyle olumsuz etkilen hatta üçüncü çeyrekte küçüldü. Biz bir takım önlemler aldık. Kredi garanti fonu bunlardan biriydi. Fondan 320 bin firma yararlandı. Başka bir ülke bu şoku yaşasaydı toparlanamazdı.
Ama Türkiye suna anda yüzde 5’in üzerinde büyüyor. Esnafımıza güçlü destek çıktık. Faizsiz krediler verdik. İhracatçımızın seferberlik anlayışına destek verdik. Bu sene istihdamda rekor kıracağız. En az 1 milyonun üzerinde. Turizme muazzam destekler getirdik.
Hiçbir hükümet durup dururken vergi artışına gitmez. Şu anda ekonominin 5 buçuk büyüyeceğini  tahmin ediyoruz. Dünyada en hızlı büyüyen ülkelerden bir tanesiyiz. Sadece manşet büyüme değil.
Gerçekten tabana yaygın bir şekilde istihdam yaratan güçlü bir büyüme söz konusu. Geçen seneden bu yana bir seferberlik anlayışıyla işçimize çiftçimize herkese destek verdik. Hazinenin yasal borçlanma limiti aşıldı. Bu doğru.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin