Milyonlar bugün tek yürek, Türk bayrağını alan geliyor


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Milyonlar bugün tek yürek, Türk bayrağını alan geliyor

Bugün Türkiye, Bayrak ve Demokrasi sevdalısı milyonlarca vatandaş Yenikapı mitinginde buluşacak, 79 milyonun kalbi aynı anda aynı sevda için atacak, Bugün Türkiye bir kez daha Cumhuriyet'in, Atatürk'ün ve Laik Parlamenter sistemin önemine dikkat çekecek.

Takip Et

Devlet, iktidar, muhalefet ve millet bugün 17.00'de İstanbul Yenikapı'daki Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nde bir araya gelecek.

Terör örgütü PKK partisi HDP'nin muhalafet dışı bırakılması ve mitinge davet edilmemesi dikkat çeken detaylar arasında yer alıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün bir Tv programında HDP'nin neden davet edilmediğine dair sorulan soruya "Onları PKK destekliyor, darbecilerle PKK aynıdır.." sözleri, önümüzdeki günlerde, dokunulmazlıkları kaldırılan ve tutuklanması beklenen PKK destekçisi sözde vekillerin ceza evine atılacağının ipuçlarını da vermiş oldu..

DARBEYE KARŞI LİDERLERDEN BİRLİK MESAJI

Mitingi takip etmek isteyen yabancı konuklar ve gazeteciler için başta İngilizce ve Arapça olmak üzere farklı dillerde cep telefonları üzerinden canlı simultane çeviri hizmeti verilecek. 5 milyon vatandaşın katılması beklenen mitinge; Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP lideri Devlet Bahçeli de katılacak.

Yenikapı Miting alanı son durum, Liderler

Liderler darbe girişimini lanetleyecek, birlik-beraberlik mesajları verecek.

YAKLAŞIK 5 MİLYON VATANDAŞ BEKLENİYOR

FETÖ'nün darbe girişimine karşı günlerdir meydanlarda olan halk bugün İstanbul'da ‘Demokrasi ve Şehitler' mitinginde buluşacak. 5 milyon kişi beklenen mitingde liderler de konuşma yapacak

Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla halk sokaklara döküldü. Darbeye karşı günlerdir devam eden demokrasi mitingleri bugün İstanbul Yenikapı'da düzenlenecek dev mitingle taçlandırılacak. Cumhurbaşkanlığı himayesinde, İstanbul Valiliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi desteğiyle yapılacak “Demokrasi ve Şehitler Mitingi” için hazırlıklarda sona gelindi. Dev sahne hazırlandı, mehteran takımı prova yaptı.

Miting alanına dev bir sahne kuruldu.Miting alanına dev bir sahne kuruldu.

İSTANBUL'DA BAZI YOLLAR KAPALI OLACAK, İŞTE KAPALI YOLLAR

İSTANBUL Emniyeti, Yenikapı mitingi nedeniyle kapatılacak yolları açıkladı. Bu sabah saat 07.00'den itibaren “Sahil Kennedy Caddesi Taşhanlar Varyant ile Kumkapı Audi önü, Namık Kemal Caddesi, Mustafa Kemal Paşa Caddesi, 10. Yıl Caddesi'nden sahil güneye dönüşler, Atatürk Bulvarı Pertevniyal Lisesi'nden Yenikapı istikameti, Org. Nafiz Gürman Caddesi'nden sahile katılım” kapalı olacak. Alternatif güzergahlar ise şöyle: D-100 Kuzey Güney Yol, Hal Yolu Kuzey-Güney Yol, Ataköy Sahil-Adnan Kahveci Bulvarı, Bakırköy Taşhanlar Köprü-Ekrem Kurt Bulvarı, Vatan Caddesi, Millet Caddesi.

Yenikapı Miting alanı son durumAlana 5 milyon su şişesi konuldu. Çeşitli noktalara seyyar tuvalet kuruldu.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin