Milli Oto'da 47 milyon Euro çöpe gitti. İşte skandalın detayı


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Milli Oto'da 47 milyon Euro çöpe gitti. İşte skandalın detayı

Hürriyet Gazetesi'nden Emre ÖZPEYNİRCİ'nin, milli otomobil prototipi için harcanan '40 milyon euro çöpe gitti' haberi için düzeltme geldi.. CHP’li milletvekili Tahsin Tarhan, '40 milyon Euro çöpe gitti' haberlerindeki tutarın 40 değil, KDV ve Stopaj hariç 47 milyon Euro olduğunu faturasıyla belgeledi.. İşte skandala dönen o detaylar..

Takip Et

İSVEÇLİ OTOMOBİL DEVİ SAAB'IN ALTYAPISINA OTURTULMASI PLANLANAN 'MİLLİ OTOMOBİL' GİRİŞİMİNDE YENİ BİR REZALET ORTAYA ÇIKTI..

CHP Milletvekili Tahsin Tarhan, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na 12 Aralık 2016’da bu yatırımla ilgili soru önergesi verdiğini ve Bakan Faruk Özlü imzalı gönderilen yazılı cevapta, ödenen paranın 47 milyon Euro’yu bulduğunun aktarıldığını söyledi. Meğer 40 değil tam 47 milyon Euro çöpe gitmiş... İşte belgesi
Bakan Özlü, Tahsin Tarhan’ın soru önergesine yönelik gönderdiği cevapta; TÜBİTAK’ın açıklamasını ve tablosunu  ekleyerek, lisans ücreti, prototip araçların bedeli ve ön-eğitim için toplam 46 milyon 609 bin Euro ödendiğini ortaya koymuş.

Tarhan’ın, ‘Saab’a verdiğiniz 40 milyon doların hesabını verin. Hangi firmayla nasıl bir sözleşme imzalandı, hangi banka kanalıyla sözleşme imzalanmıştır” sorusuna, TÜBİTAK’tan şu cevap gelmiş: “NEVS (Saab’ın Çinli sahibi) firması ile başlangıçta aşağıda dökümü ve bedelleri verilen 4 sözleşme imzalanmıştır.”

İşte o 47 MİİLYON EURO'LUK O fatura;
Milli oto'da skandal büyüdü

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin