Sanal Katil Metin2, 13 yaşındaki Hakan Ekinci'yi de mi öldürdü!


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Sanal Katil Metin2, 13 yaşındaki Hakan Ekinci'yi de mi öldürdü!

Katil oyunlar bir çocuğun daha canını aldı! Daha önce de adı ölüm olaylarına karışan Metin2 adlı oyunun bir çocuğun daha ölümüne neden olduğu iddia ediliyor.. 2009 yılında Erzurum'da 13 yaşındaki Musa Kang, Metin2 oyununda tanıştığı kişilerce öldürülmüştü. Geçtiğimiz hafta da bu oyunun adının geçtiği bir başka 'ölüm olayı' meydana geldi. İstanbul Esenyurt'ta 13 yaşındaki Hakan Ekinci, boğazına 2 kez sarılıp 2 düğüm atılmış sargı beziyle ölü bulundu. Şiddet içeren ve bağımlılık yapan Metin2 oynayan Hakan’ın ölümünün intihar mı, yoksa cinayet mi olduğu araştırılıyor. Rahatsızlık ihtimalini değerlendiren polise göre Hakan, oyunda birinden komut alıp kendini öldürmüş olabilir.

Takip Et

UYARI: ÇOCUKLARINIZIN, BAŞTA ŞİDDET İÇERİKLİ OYUNLAR OLMAK ÜZERE, GERÇEK DÜNYA İLE İLİŞKİLİ OLMAYAN HİÇ BİR OYUN, UYGULAMA, DİZİ, FİLM VE ÇİZGİ FİLM TÜREVLERİNDEN KORUYUNUZ, ULAŞMASINA ENGEL OLUNUZ.

Geçtiğimiz hafta Esenyurt’ta 13 yaşındaki Hakan Ekinci,  boğazına 2 kez sarılıp 2 düğüm atılmış sargı beziyle ölü bulundu. Geriye ise sır dolu bir soruşturma dosyası kaldı…
İşte dehşet dolu olayın hikayesi; İstanbul Esenyurt'ta Ekinci Ailesi'nin 4 çocuğundan 3'üncüsü olan Hakan, 7'nci sınıf öğrencisiydi. En büyük hayali ise doktor olmaktı. Bilinen herhangi bir rahatsızlığı olmayan Hakan, anne ve babasına sinirlendiğinde ise “Doktor olunca en büyük iğneyi size vuracağım” diyordu.

BİLGİSAYARIN BAŞINDA CESEDİ BULUNDU!

Habertürk Gazetesi'nden Müslim Sarıyar’ın haberine göre 25 Temmuz günü aile sabah erkenden kalkıp fırına gitti. Evde kalan Hakan, saat 15.00 sıralarında üst katta oturan amcasının evinde yemek yedi. Yine yengesinin iddiasına göre Hakan 17.00 sıralarında eve gitti. İddiaya göre ağabeyi Ersin, 19.00 sıralarında babaannesiyle birlikte eve girdiğinde kardeşini bilgisayarın yanında yerde yatar buldu. Boğazında ise sargı bezi 2 kez dolanmış, 2 de düğüm bulunuyordu. Ersin, kardeşini kucaklayıp en yakın hastaneye götürdü. Doktorlar, Hakan'ın olay günü saat 17.30 sıralarında ölmüş olduğunu, hastaneye getirildiğinde hayatta olmadığını söyledi.

Metin2 ve Bilgisayar oyunlarının zararları

"BOYNUNDA TIRNAK İZLERİ VARDI"

Ailesine göre Hakan evden dışarı fazla çıkmayan, arkadaşlarıyla bilgisayar üzerinden yazışan, diziler izleyen, şiddet içerdiği bilinen Metin2 adlı bilgisayar oyununu sıkça oynayan bir çocuktu. Çocuklarının öldürüldüğünü iddia eden baba Mehmet Ekinci, “Kardeşimin söylemesine göre bilgisayarı da temizlenmiş. Hastanede boynunda tırnak izi olduğunu gördük. Kafamızı karıştıran konu ise sargı bezinin 2 kez ayrı ayrı düğümlenmesi” diye konuştu. Anne Gülizar Ekinci ise “Olay günü amcasında yemek yemiş. 17.00 sıralarında da yengesi evimize girdiği görmüş. 2 saat evde yalnız olduğunu biliyoruz. O gün arkadaşlarıyla yazışmış. Söylediklerine göre aniden de yazışmadan kopmuş” dedi. Hakan'ın bilgisayarına el konulurken, cenaze otopsi için Adli Tıp'a gönderildi.

Esenyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Hakan'ın interaktif oyun sırasında bir kişiden komut alıp mı kendini öldürdüğü yoksa cinayete mi kurban gittiğini araştırıyor.

Metin2 Oyunu nasıl oynanır, Hasan Ekinci Metin2 ölümü olayı
Dünya genelinde milyonlarca kişi tarafından oynanan Metin2 oyunu, oynayanlarda bağımlılık yapması ve oyunun içeriğindeki şiddet içeren özellikleriyle biliniyor..

BİR CAN ALMIŞTI

2005'te Kore'den dünyaya yayılan Metin2 oyununun 15 yaşından küçüklere oynatılması, Antalya Valiliği'nce yasaklanmıştı. 2009'da Erzurum'da Musa Kang'ın (13) öldürülmesinde de Metin2 oyunu gündeme gelmişti. Musa'nın oyun karakterlerini satmadığı için zanlılarca öldürüldüğü öne sürülmüştü.

‘İNTİHARI TETİKLER'

Psikiyatr Yrd. Doç. Dr. Mine Elagöz Yüksel, “Bu oyunlar, çocuklarda epilepsiyi tetikleyebiliyor. Ölüm sebebi bu olabilir. Dikkatsizliği, hiperaktiviteyi ve uykusuzluğu da artırabiliyor. İntiharı da tetikleyebilir. 13 yaşındaki çocukların tanımadığı kişilerle iletişime geçmesi söz konusu olabiliyor. O tarz birinden direktif de gelmiş olabilir” dedi. Ülkede 1 milyon çocuk bilgisayar oyunu bağımlısı. Hakan da onlardan biriydi.

UYARI: ÇOCUKLARINIZIN, BAŞTA ŞİDDET İÇERİKLİ OYUNLAR OLMAK ÜZERE, GERÇEK DÜNYA İLE İLİŞKİLİ OLMAYAN HİÇ BİR OYUN, UYGULAMA, DİZİ, FİLM VE ÇİZGİ FİLM TÜREVLERİNDEN KORUYUNUZ, ULAŞMASINA ENGEL OLUNUZ.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin