Merkel'den flaş 'Türklere Vize' açıklaması: Gelecek hafta..


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Merkel'den flaş 'Türklere Vize' açıklaması: Gelecek hafta..

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Almanya Başbakanı Angela Merkel arasında Çin'de düzenlenne G-20 Zirvesi'nin başlamasından önce gerçekleşen görüşmeye ilişkin son dakika açıklaması geldi: Almanya Başbakanı Merkel, “AB ile Türkiye’nin Türk vatandaşlarına vizesiz Avrupa imkânı sağlayan anlaşamaya gelecek haftalarda ulaşabileceğini” söyledi.

Takip Et

Başbakan Merkel, “AB ile Türkiye’nin Türk vatandaşlarına vizesiz Avrupa imkânı sağlayan anlaşamaya gelecek haftalarda ulaşabileceğini” söyledi.

Merkel, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, Haziran ayından bu yana Alman yetkililerin İncirlik'e girişleriyle ilgili ‘pozitif gelişmeler' olduğunu ifade etti.

Reuters’ın haberine göre; Alman Hükümet Sözcüsü de, “Erdoğan ve Merkel’in Türkiye-Almanya ilişkilerini, AB ile Türkiye arasında varılan göçmen anlaşmasının daha ileri taşınmasını ve Suriye iç savaşıyla ilgili iki tarafllı kaygıları masaya yatırdıklarını” söyledi.

Alman sözcü görüşmede, Türkiye’nin Alman milletvekilerinin İncirlik Hava Üssü’ndeki Alman askerlerini ziyaret etmesini engellemesinin gündeme gelip gelmediğine ilişkin yorum yapmadı.

Erdoğan ve Merkel, FETÖ’nün 15 Temmuz’daki darbe teşebbüsünün ardından ilk kez yüz yüze görüştü.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin