Merasim Sokak iddianamesi: PKK elebaşılarına 30'ar kez müebbet


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Merasim Sokak iddianamesi: PKK elebaşılarına 30'ar kez müebbet

Ankara Merasim Sokak'ta bölücü terör örgütü PKK'nın gerçekleştirdiği terör saldırısna ilişkin iddianame tamamlandı. Sanıklar arasında PKK'nın sözde üst düzey yöneticileri, Cemil Bayık, Murat Karayılan ve Salih Müslim'de var.. Hainler için 30'ar kez müebbet hapis cezası istendi.

Takip Et

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Merasim Sokak'ta 17 Şubat 2016'da düzenlenen ve 29 kişinin hayatını kaybettiği bombalı terör saldırısıyla ilgili, aralarında PKK'nın sözde üst düzey yöneticilerinin de olduğu 68 kişi hakkında iddianame düzenleyerek mahkemeye gönderdi.

İddianamede sanıklar hakkında 30'ar kez müebbet hapis cezası istendi.Karayılan, Muslim ve Cemizl Bayık
Hakkarında 30'ar kez müebbet hapis cezası istemiyle dava açılan terör örgütü PKKvePYD elabaşıları. Salih Müslim, Cemil Bayık ve Murat Karayılan.

HAİN TERÖR SALDIRISINDA NE OLMUŞTU?

17 Şubat 2016'da Ankara'nın Çankaya ilçesinde, Genelkurmay Başkanlığının, asker lojmanlarının ve Kara Kuvvetleri Komutanlığının bulunduğu bölgede Türk Silahlı Kuvvetlerine ait askeri servis aracının geçişi esnasında gerçekleşen saldırıda 28 kişi olay günü, 1 kişi de hastanede tedavi görürken şehit olmuş, 61 kişi yaralanmıştı.

Saldırı TBMM'ye 5 dakika mesafede bomba yüklü bir aracın intihar bombacısı tarafından 5 askeri servis aracının geçisi sırasında patlatılması sonucunda gerçekleşmişti.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin