Merak edilen Tümgeneral Dişli’nin ifadesi; Akın Öztürk muamması


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Merak edilen Tümgeneral Dişli’nin ifadesi; Akın Öztürk muamması

15 Temmuz darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında savcılığa sanık olarak ifade veren kritik isimlerden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli'nin kardeşi Tümgeneral Mehmet Dişli'nin ifadesi ortaya çıktı. Dişli'nin ifadesinde "Akın Öztürk bu işin içinde değil." dediği görüldü.

Takip Et

Başarısız darbe girişiminin ardından gözaltına alınan AKP’li Şaban Dişli’nin Tümgeneral kardeşi Genelkurmay Stratejik Daire Başkanı Mehmet Dişli, savcılık ifadesinde ”20 kadar özel kuvvet askeri bana ‘yönetime el koyduk, Komutanı ikna et, kan dökülmesin. Yoksa Rüştü Erdelhun gibi olursunuz’ dediler. Komutan kabul etmeyince kelepçe takmak istediler” dedi. Akar ile birlikte Çankaya Köşkü’ne giden, daha sonra gözaltına alınan Dişli şunları anlattı:

İLGİLİ HABER

ÜS BOMBALANDI

‘Komutanın apoletleri düşmüştü, onu alıp tekrardan omzuna taktım. Hazırladıkları bildiriyi Akar ile beraber okumak istediler. Sabah 7.00’de üs bombalanmaya başlandı. Bunun üzerine karşı tarafın direnci kırıldı. Bizi helikopter verdiler, Çankaya’ya indik.

DALGA GEÇİLECEK ZAMAN MI?

Ben komutan Hulusi Akar ile 16 yıl birlikte çalıştım. Bana ‘sana güvenir, sen ikna edersin, yoksa ikinizi de paketleyip götüreceğiz' dediler. Uçakların havada olduğunu, sıkıyönetim emrinin yayınlandığını, bütün komutanların bunun içinde olduğunu söylediler. ‘Olmayanlar tutuklanıyor’ dediler. Komutanın odasına soktular. Komutan evrak okuyordu, durumdan haberi yoktu, arz ettim. ‘Dalga geçecek zaman mı?’ dedi. Canlı yayın olacağını ve bildiri okunacağını söyledim. Yüzü değişti.

Tümgeneral Dişli İfadesi

KELEPÇE TAKMAK İSTEDİLER

Bir süre sonra dışarıdan silah sesleri duyuldu. 2. Başkan Yaşar Güler götürülürken, muhafızı vuruldu. Akar ‘Kim bunlar hangi devirde yaşıyoruz' dedi. Paşa'nın tepkisini söylediğimde içeri girdiler. Komutana kelepçe takmak için zorladılar, müdahale ettim, apoletleri düştü, omzuna takıp ‘Genelkurmay Başkanımızdır' dedim.

İLGİLİ HABER

EMİR SUBAYI DA VARDI

İçeri girenler arasında komutanın emir subayı da vardı. Komutanla koltuklara geçip yan yana oturduk. Televizyona baktık. Boğaz Köprüsü’nün kapatıldığını görünce işin ciddiyetini anladık. Tanklar, uçaklar ve ateş sesleri vardı. Helikopter geldi, 20 dakika sonra Akıncı Üssüne indik. Bizi bir odaya aldılar, ‘Rüştü Erdelhun Paşa’nın başına gelenler sizin başınıza gelmesin’ dediler.

AKIN PAŞANIN DURUMU

Odaya havacı komutan Kubilay Selçuk geldi. Tüm kuvvetlerin olaya dahil olduğunu söyledi. ‘Akın Paşa sizin ağzınıza bakıyor. Siz evet derseniz o da dahil olacak, şu anda bu işte yok’ dedi. Akın Paşa’yı telefonla üsse çağırdılar. Sivil kıyafetle geldi, tepki verdi. Bir havacı tuğgeneral vardı. Akar Paşadan bildiriye katılmasını istedi. ‘Halk sizi görürse yatışır. Bu iş biter’ dediler. Genelkurmay Başkanımız kesinlikle kabul etmedi. Kuvvet Komutanlarının yakalandığını TV’lerden takip ettik.

AKAR SİZ POLİSİ ÇEKİN

Akar, Başbakan ve MİT Müsteşarını aradı, silahlı kuvvetlerin kışlalarına dönmesi için talimat vereceğini, bunlar hakkında işlem yapacağını belirterek, ‘İnsanlar ölmesin, siz polisi çekin, ben de askeri. Genelkurmaya gideyim, oradan emir komutayı devralayım’ dedi. Ancak Başbakan Çankaya Köşkü’ne gelmesini istedi. Biz de gittik. Akın paşa kaldı. FETÖ ile bağlantım yoktur. FETÖ ile ilgili sorulan soruyu hakaret olarak kabul ederim. Ölümle tehdit edildim”

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin