Melih Gökçek'ten Genel af ve Kısmi af açıklaması


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Melih Gökçek'ten Genel af ve Kısmi af açıklaması

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, son günlerde sıkça dile getirilmeye başlanan Genel Af veya Kısmi Af söylentileri hakkında açıklamalarda bulundu... -Tutuklu-Hükümlü yakınlarından af beklentisi- FETÖ terör örgütü mensubu savcı, polis ve hakimlerin terör örgütü üyeliği suçlamasıyla cezaevlerine atılması ve bu örgüt üyeleri tarafından yargılanıp cezaevine suçsuz yere atıldığını iddia eden, sayıları milyonları bulan tutuklu ve hükümlü ve yakınları Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla af beklentilerini her fırsatta dile getiriyor.

Takip Et

Melih Gökçek ATV ve Kanal A televizyonunda katıldığı bir programda gündeme dair soruları yanıtladı. Gökçek, "Genel Af" veya "Af" soruları yönelten sunucuya, "kendisinin bir hükümet yetkilisi olmadığını, ama bir vatandaş gibi konuyu ele alarak empati yaptığını söyledi, Gökçek olası bir af hakkında "benimde bir vatandaş gibi bu konuda umudum var" sözlerini sarf ederek, Kurban Bayramı öncesinde vatandaşın bu konudaki umudu gibi, kendisinin umutlu olduğunu ifade etti.

FETÖ'CÜLER "AF" HABERİNİ ALDI, HAPİSHANELERİ KARIŞTIRMAK İSTİYORLAR

Melih Gökçek cezaevinde yatan hükümlü ve tutuklulara yönelik: "FETÖ PDY mensuplarının, kötü emellerle bu af sürecini olumsuz yönde etkilemek için hapishaneleri karıştırma isteğinde olabileceğini, buna kanmamaları gerektiğini.." söyledi..  Melih Gökçek, -terör örgütü FETÖ/PDY-  “Yakında af çıkacağını duydular”, bu yüzden hapishaneleri karıştırma girişimi olabilir. iddiasında bulundu.

YENİKAPI MİTİNGİNDE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN "GENEL AF" TALEBİ

7 Ağustos'ta 5 milyon vatandaşın katılımıyla tarihi günlerinden birini yaşayan İstanbul Yenikapı, aynı zamanda mitinge katılan binlerce tutuklu ve hükümlü yakınını da ağırladı.Kader Mahkumları, Hükümlü ve Tutuklu Yakınları Platformu üyeleri miting alanında ön saflarda yer aldı, platform üyeleri  Cumhurbaşkanı Erdoğan kendilerine yaklaştığı zaman Genel af, Kısmi Af talepleri sloganları attı, binlerce kişinin sloganlarına kayıtsız kalmayan Erdoğan gruba sözle olmasa da, vücut ve el hareketleriyle olumlu bir yaklaşım sergiledi.  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu yaklaşımı Kurban Bayramı öncesinde "Genel Af" veya "Kısmi Af" bekleyen onbinlerce vatandaşın umuduna bir nebze katkı sağladı.

 

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin