Melih Gökçek'e 'şeref' cevabı - 'Vanayı kapatmak' 3 ülkenin elinde!


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Melih Gökçek'e 'şeref' cevabı - 'Vanayı kapatmak' 3 ülkenin elinde!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başta Melih Gökçek olmak üzere, kulislere göre 10 AKP belediye başkanlarının istifaya yönlendirilmesi tartışmalarıyla ilgili "Bir makama getirilirken iyi de makamı boşaltması istenirken niye yadırganıyor. 'Şerefim var' dersen, partinin şerefi var kusura bakma. Partinin şerefi daha önemli." dedi. Erdoğan ayrıca geçtiğimiz hafta Kuzey Irak'a yaptırım olarak 'Vana bizim elimizde. Kapattığımız zaman aç kalırlar..' açıklamasının aksine bugün yaptığı açıklamada 'Vana Kapatmak 3 ülkenin kararı' ifadelerini kullandı

Takip Et

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran ziyaretinden dönüşünde, bazı belediye başkanlarının istifa süreciyle ilgili soruları yanıtladı.
Erdoğan, AK Parti’nin alışılmış bir siyasi parti olmadığını söyledi ve istifalarla ilgili eleştirilere yönelik şunları söyledi:

"'ŞEREFİM VAR' DERSEN, PARTİNİN ŞEREFİ VAR KUSUR BAKMA"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in istifasının istendiğine ilişkin iddiaları da yorumlayan Erdoğan “Belediyelerde iyi niyet içerisinde mesele çözülür. Davaya inananlar gerekirse istifa ederler. Bir makama getirilirken iyi de makamı boşaltması istenirken niye yadırganıyor. ‘Şerefim var’ dersen, partinin şerefi var kusura bakma. Partinin şerefi daha önemli. Yerel seçime hazırlık yapmalıyız.” dedi.

İLGİLİ HABER
Erdoğan, önceki gün gazetecilere Meclis kulisinde yaptığı açıklamada ise Melih Gökçek ve ‘istifa listesi’nde ismi geçen diğer başkanlar için  “Şu an yok ancak olmayacağı anlamına gelmez” demişti.

"ÖNÜMÜZE GELDİĞİ ZAMAN DEĞERLENDİRME YAPIYORUZ"
Cumhurbaşkanı, istifaya yönlendirilecek başkanların belirlenip belirlenmediği sorusuna şu yanıtı verdi:

Erdoğan İran Dönüşü Uçakta konuştu
“Hayır öyle bir şey olmaz. Biz olduğu zaman, bazı şeyler önümüze geldiği zaman değerlendirmemizi yapıyoruz. Allah göstermesin çok daha kötü şeyler de olabilir. 2019’un mart ayında yapılacak yerel seçimlere hazırlıkları yaparak girmek durumundayız. Kaldı ki sadece bizim partimizle ilgili değil, diğer partilerle ilgili olarak da İçişleri Bakanlığımıza şikayetler geliyor.” 

"PARTİ KURAMAMIŞ KİŞİLERİ GÜNDEME GETİRMENİN ANLAMI YOK"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meral Akşener’in önderlik ettiği hareketle ilgili soruya ise “Daha partisini bile kuramamış kişileri gündeme getirmenin anlamı yok” yanıtını verdi.

İLGİLİ HABER

"VANA KAPATMA ÜÇ ÜLKENİN KARARI"
Erdoğan, Türkiye’nin güney sınırında terör koridoru oluşturmama kararlılığının Kuzey Irak için de geçerli olduğunu söyledi.
Kuzey Irak konusunda Türkiye, İran ve Irak arasında üçlü bir mekanizma oluşturulduğunu söyleyen Erdoğan, “Petrol vanasını kapatma kararını” da üç ülkenin birlikte vereceğini açıkladı.
Erdoğan, Barzani'ye bir kez daha çağrıda bulundu ve "Aklını başına al, bu sevdadan vazgeç" dedi.

İLGİLİ HABER
Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin