Her cuma günü Toros Dağları'ndan şehre inip Atatürk'e dua eden Yörük amca


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Her cuma günü Toros Dağları'ndan şehre inip Atatürk'e dua eden Yörük amca

Antalya'nın Alanya ilçesinde Yörük olduğu öğrenilen bir köylü amca, Toros Dağları eteklerinde yetiştirdiği sebzelerini pazarda sergilemek için her cuma günü şehre iniyor. Yörük amca ise şehre her inişinde ilk olarak, kent merkezindeki Atatürk Anıtı önüne gelerek, Atatürk ve Milli Mücadele kahramanları için şükür duası ettikten sonra işlerine başlıyor.. Umarız bu görüntüler, son yıllarda ülkemizin kurucusu ve kurtarıcısı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk''ün anı ve hatıralarına saldıran meczuplara ders olur..

Takip Et

Antalya'nın Alanya ilçesinden günün en güzel haberi geldi.. Kent merkezinde bulunan 'Yurtta Sulh Cihanda Sulh' sözlerinin yazılı olduğu Atatürk Anıtı önüne her hafta cuma günü gelen yaşlı bir çiftçi, Atatürk'e dua ederek minnettarlığını gösteriyor.. Çevredeki vatandaşlarca kayda alınan o anlar sosyal medyada kısa sürede binlerce izlenme sayısına ulaştı..

Her cuma günü Toros Dağları'ndan şehre inip Atatürk'e dua eden Yörük amca
Her cuma günü Toros Dağları'ndan şehre inip Atatürk'e dua eden Yörük amcanın bu davranışı çevre esnaf ve Alanyalıların da takdirini kazanıyor..

Özellikle son dönemde Atatürk'e fiziki ve sözlü olarak saldıran, kendini 'dindar' olarak tanımlayan, tarihinden bihaber bazı yobaz ve gerici meczuplara en güzel cevabı işte bu Yörük amca verdi.

Görüntüler Atatürk'ün, "Köylü Milletin Efendisidir." ve "Arkadaşlar! gidip , toros dağlarına bakınız, eğer orada bir tek yörük çadırı görürseniz ve o çadırda bir duman tütüyorsa, şunu çok iyi biliniz ki bu dünyada hiç bir güç ve kuvvet asla bizi yenemez..." sözlerini bir kez daha akıllara getirdi..

İşte yetiştirdiğii sebzeleri cuma günleri kurulan halk pazarında satmak için Toros Dağları eteklerinden şehre gelen, Alanyalı Yörük amcanın Ata'ya dua ettiği o anlar;

"KÖYLÜ MİLLETİN EFENDİSİDİR..." MUSTAFA KEMAL ATATÜRK...

MEHMET ERGÜN / ALANYA

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin