Mardin ve Diyarbakır'da patlama: 1 polis şehit 7 ölü, 50 yaralı


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Mardin ve Diyarbakır'da patlama: 1 polis şehit 7 ölü, 50 yaralı

Mardin Kızıltepe ve Diyarbakır Sur'da meydana gelen bombalı saldırılar sonucu 1 polis şehit oldu, 7 sivil vatandaş hayatını kaybetti. Alçak saldırıların bomba yüklü araçla yapıldığı iddi eidliyor, Patlamalarda iki şehirde toplam 50'den fazla sivil ve polis yaralandı

Takip Et

Mardin Kızıltepe Devlet Hastanesi yakınlarında akşam saatleri sırasında büyük bir patlama geldi. Patlamanın polis aracının geçişi sırasında gerçekleştiği belirtildi. Patlamada ilk belirlemelere göre 1 polisin şehit olduğu, 2 sivilin yaşamını yitirdiği, 50 sivilin de yaralandığı kaydedildi.

Kızıltepe’nin hemen ardından Diyarbakır’ın Sur ilçesinden büyük bir patlamanın gerçekleştiği belirtildi. Patlamada yine polisin hedef alındığı ve patlama sonucu 5 sivilin yaşamını yitirdiği, 5’i polis 13 kişinin de yaralandığı ifade edildi.

Mardin Kızıltepe'de patlama 7 ölü 50 yaralı

İki saldırının da bomba yüklü araçla yapıldığına  ilişkin iddialar yer alıyor.

MARDİN KIZILTEPE’DE BOMBALI SALDIRI

Olay saat 18.35’te sıralarında ilçenin Aşiti Mahallesi’nde polis, asker ve adliye lojmanlarının bulunduğu TOKİ Caddesi üzerinde meydana geldi. Devlet Hastanesi girişine 50 metre uzaklıkta polis zırhlı servis midibüsü geçerken, teröristler hastane yakınına park ettikleri bomba yüklü aracı infilak ettirdi. Şiddetli patlamada ortalık savaş alanına döndü.Mardin Patlama

HASAR ÇOK BÜYÜK

Patlamanın olduğu yerde büyük hasar meydana geldi. Patlamanın şiddetiyle savrulan polis servis midibüsü ile çevredeki araçların yanı sıra, ev ve işyerleri de büyük hasar gördü.

Patlamanın olduğu yerde büyük çukur açıldığı dikkati çekerken, bölge güvenlik kordonu altına alınarak inceleme başlatıldı.

Bu arada saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Mardin ve Sur'da bomba yüklü araçla saldırılar

1 POLİS ŞEHİT OLDU, 2 SİVİL ÖLDÜ 50 YARALI

Meydana gelen saldırıda, 1 polis şehit olurken, 2 sivil de yaşamını yitirdi. Saldırıda 50 kişi ise yaralandı.

DİYARBAKIR’DA BÜYÜK PATLAMA

Diyarbakır merkez Sur İlçesi’nde, servis aracının geçişi sırasında, yol kenarına park edilmiş halde bulunan bomba yüklü aracın patlatılması sonucu meydana gelen olayda, ilk belirlemelere göre 5 sivil vatandaş öldü, 5’i polis 13 kişi de yaralandı.

Bugün akşam saat 19.10 sıralarında eski Mardin Yolu olarak bilinen karayolunun On Gözlü Köprü mevkiinde, park halindeki bomba yüklü bir aracın, zırhlı polis servis aracının geçişi sırasında uzaktan kumanda ile infilak ettirilmesi sonucu meydana gelen patlamada, ilk belirlemelere göre sivil 5 vatandaş olay yerinde hayatını kaybetti. Aynı patlamada polis servis aracı içerisinde bulunan biri ağır olmak üzere 4 polis yaralandı.

Patlama kentin tamamında duyulurken, yaklaşık bir kilometre karelik alanda patlamanın şiddetiyle toz toprak parçaları düştü. Büyük paniğe yolaçan patlamayla birlikte olay yerine çok sayıda ambulans sevkedildi. Patlamada hayatını kaybeden sivil vatandaşların cesetleri, Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi Morgu’na kaldırıldı. Yaralı polisler de ambulanslarla Asker Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Patlama bölgesini güvenlik şeridiyle çevren polis, burada inceleme başlatırken, patlama yerine kimseyi de yaklaştırmıyor.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin