Mangalda Bonzaili tavuk yaptılar! 1 ölü 10 yaralı


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Mangalda Bonzaili tavuk yaptılar! 1 ölü 10 yaralı

İstanbul'da talihsiz bir olay yaşandı. Üsküdar'da ev hanımı Aysel K. evinin bahçesinde bulduğu bonzaiyi kekik sanıp, mangalda pişirdiği tavuk etine koyması sonucu 10 kişi zehirlendi. Yaralı olarak hastaneye kaldırılan ev sahinin eniştesi Bayram Aktan yapılan tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı.. Bu arada evde gelin ve küçük yaştaki çocukların etten yememiş olmamaları olası bir facianın önüne geçti.

Takip Et

İstanbul Üsküdar'da ev hanımı Aysel K., bahçesinde bulduğu bonzaiyi kekik sanıp mangalda pişirdiği etlere karıştırınca 9 kişi zehirlendi. Zehirlenen enişte hayatını kaybetti. Yavuztürk Mahallesi'nde yaşayan Aysel K. ve eşi Cuma K., Ankara'dan gelen kardeşi ve diğer yakınları için mangal hazırlığına girdi. Aysel K., bahçede çalı çırpı toplarken yerdeki bir poşet dikkatini çekti. İçi bonzai dolu poşeti açan Aysel K., dağ kekiği sandığı uyuşturucu maddeyi bir kavanoza boşalttı. Mangal için hazırladığı etleri de dağ kekiği sandığı bonzai ile terbiyeledi. Ardından tüm eti mangalda pişirdi. Aysel K.'nin gelini Yeliz D. dışındaki herkes, sofraya gelen bonzaili etlerden yedi.

"HASTANE UYUŞTURUCUYA BAĞLI ZEHİRLENME"

Etten yiyen herkesin kısa bir süre sonra boş boş bakmaya ve garip davranmaya başladığını gören Yeliz D., "Başım dönüyor" diyen eşini hava almaya çıkardı. Tekrar sofraya döndüğünde ise herkesin sabit durmakta zorlandığını ve anlamsız hareketlerde bulunduğunu fark etti. Yeliz D. hemen 112 Acil Servisi'ni aradı. Olay yerine gelen ambulanslar zehirlenen Aysel K., Cuma K., Sare S., Erhan D., Bayram A., Hatice A., Serdar A., Nevzat A., Aysel A., Gürhan D.'yi hemen çevre hastanelere götürdü. Uyuşturucu madde nedeniyle zehirlenen aile fertlerinden 55 yaşındaki enişte Bayram A. hayatını kaybetti. Aysel K. ifadesinde "Herkes teker teker bayılınca anladım ki poşetten kavanoza dağ kekiği sanarak boşalttığım şey bizi bu hale getirdi. Hemen mutfağın penceresinden tüm kavanozu attım. Sonra ben de kendimi kaybettim. Bahçeme o poşeti kim koydu bilmiyorum" dedi.

Bayram Aktan hastanede yaşamını yitirdi. Bonzai
FOTO: SÖZCÜ

Üsküdar Yavuztürk Mahallesi Sarıkanarya Sokak içerisinde yaşanan olay bundan bir ay önce meydana geldi. Ev kadını Aysel Karahan, Ankara'dan gelen yakınları ile birlikte yemek yemek için evin bahçesinde mangal yaktı. Aysel Karahan bu sırada daha önceden bahçede poşet içerisinde bulduğu ve kekik sandığı bonzaiyi etin üzerine serperek  terbiyeledi.

“GÜZELCE BİR KEKİK DEDİLER”

Yaşanan olayı anlatan Aysel Karahan'ın eşi Cuma Karahan,”Eşim ‘Komşular kurutmuşlar güzelce bir kekik dedi, para ile niye alalım’ dedi. Onu almış eve götürmüş, ben attı sandım. Evde bulunan kekiğin içerisine katmış. Pazar günü de mangal tavuğu hazırlanırken, onun içerisine koyuyor. Mangal yapıp yedikten sonra hepimiz zehirlendik. 10 kişiydik” dedi.  Cuma Karahan, ”İlk yaşlı bir kaynanam var o etkilendi. Önce ‘ben uyuyacağım’ dedi. Benim baldızım var, rahmetlinin eşi, o da rahatsızlandı. Annesine üzüldü ondan oldu dedik. Dışarıya çıkardık, konuşturuyorduk Erhan Dağlı var, ‘bana da bir şey oldu’ dedi. Derken ben de kötüleştim. Ben kötüleşince hemen oğlumu aradım, durumu anlattım. Oğlum hemen ambulansı arıyor ve ambulanslar geldikten sonra hastaneye gittik. Olay sonucunda bacanağım vefat etti. Doktorların verdiği raporda bacanağım kalp krizinden öldüğü belirtildi. Uyuşturucudan sonra ayılıyor. Birkaç gün geçtikten sonra kalp krizi geçiriyor” diyerek, o gün yaşadıklarını anlattı. Cuma Karahan, zehirlendikleri  kekiğin polis tarafından incelendiğini ve hastanede yapılan incelemede ise kekiğin içerisinden bonzainin tespit edildiğini söyledi. Bu olaydan dolayı yaşadığı üzüntüyü dile getiren Cuma Karahan, şikayetçi olmadıklarını ifade etti.  Aysel Karahan'ın komşuları da yaşanan olaydan dolayı yaşadıkları üzüntüyü ifade ederek, zehirlenme olayının o gün yenilen mangaldan kaynaklandığını ifade ettiler.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin