Mahkumlara af çıkt..CHP'den af tepkisi: Muhaliflere yer açılıyor


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Mahkumlara af çıkt..CHP'den af tepkisi: Muhaliflere yer açılıyor

AKP hükümeti 100 bin civarında mahkum ve tutukluya yarayacak af gibi bir cezaevi yönetmeliği değişikliğine gitti.. CHP Milletvekili Haluk Pekşen ise bu cezaevi yönetmeliğine tepki gösterdi. Pekşen, 'FETÖ'cü diye muhalifleri hapse atmak için cezaevlerinde yer açmak' amacıyla yapılmış bir uygulamadır. Memleket açık cezaevine dönmüş durumda, mevcut suçluları örtülü bir af ile dışarı bırakıp yerine yenilerini özellikle de muhalifleri koyacaklar. Mevcut uygulamalarda bunu teyit ediyor..

Takip Et

Doluluk oranları aşılmış, kapasite fazlası mahkum barındıran cezaevlerinin boşaltılması için AKP düğmeye bastı. Suç ve suç oranı artışının önüne geçilmesine yönelik bir çalışma yapılmazken, hükümlü ve tutukluların serbest bırakılması ve yerine yeni suçluların yerleştirilebilmesi için çalışmalara hız verildi. AKP Hükümetinin Cezaevi yönetmeliğinde değişiklik yaparak, 10 yıla kadar hapis cezası almış hükümlülerin, bir ayın sonunda açık cezaevine gönderilmesinin önünü açmasına, CHP’den tepki geldi. CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, yapılan düzenlemeyi “üstü örtülü af” olarak nitelendirerek, “amaç, cezaevlerini boşaltmak, açılan yerlere de muhalifleri koymak” dedi.

Pekşen, “Memleket açık cezaevine dönmüş. Son düzenleme ile, bunu yasal olarak da sağladılar. Sokaklarda suçlular dolaşacak artık. 10 binlerce, ceza hukuki açısından suç işlemiş ve hapis cezasına çarptırılmış kişi, cezaları infaz edilmeksizin sokaklara çıkacaklar.” dedi. Düzenlemenin “cezaevlerini boşaltıp, yeri yerler açmak için” olduğunu kaydeden Pekşen, ” Ne için? FETÖ’cü diye insanları, gerçekten suçlu olup olmadığını ayırmadan hapse atmak, muhalefet eden insanları cezaevlerine sokmak için” diye konuştu.

Pekşen, TBMM’den af çıkarmak için, nitelikli çoğunluk, yani 367 vekilin desteğine ihtiyaç olduğunu da hatırlatarak, “hükümet, tek bir yönetmelik değişikliği ile üstü kapalı af çıkardı. Bu tuzak ve aldatmacadır. Sokakları suçlulara teslim etmenin kılıfıdır. Katiller, hırsızlar, zimmetine para geçirenler, adi suç, kasta dayalı suç, artık ceza infazından çıkmıştır” diye konuştu.

Bahçeli'den 'Fırat Kalkanı' açıklaması: Bütünüyle destekliyoruz
24.08.2016

Bahçeli'den 'Fırat Kalkanı' açıklaması: Bütünüyle destekliyoruz

İLGİLİ HABER
Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin