Kuzey Kore savaşa mı giriyor: Başkent için tahliye emri!


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Kuzey Kore savaşa mı giriyor: Başkent için tahliye emri!

Rus Pravda gazetesinin Kuzey Kore medyasına dayandırdığı habere göre başkent Pyongyang'da alarm durumuna geçildiği ve Kim Jong-un'un şehrin tahliye edilmesi yönünde talimat verdiği iddia edildi. Bu arada Pyongyang'daki yönetim kendilerini sert bir şekilde eleştiren ve askeri müdahale tehdidinde bulunan ABD ve Çin'e yönelik, 'Bize savaş açmaya kalkarlarsa onları yeryüzünden sileriz" açıklaması yaptı.

Takip Et

Kuzey Kore'den gerilimin çıtasını yükselten mesajlar da gelmeye devam ediyor. ABD'ye nükleer cevap verebileceklerini iddia eden başkent Pyongyang'daki yönetim, 'Bize savaş açmaya kalkarlarsa onları yeryüzünden sileriz" açıklaması yaptı.

"PERŞEMBE GÜNÜ(Bügün) BÜYÜK VE ÖNEMLİ BİR OLAY İÇİN HAZIRLIK"

Gerilimi daha da artıran hamle ise gece saatlerinde geldi. ABD'nin nükleer silah denemesini kırmızı çizgi ilan eden açıklamaları sonrasında, Kuzey Kore yönetimi ülkedeki yabancı basın mensuplarına 'perşembe günü büyük ve önemli bir olay' için hazırlık yapmalarını istedi. 

Genelde dış dünyaya kapılarını kapatan Pyongyang, büyük askeri silah denemeleri öncesinde basın mensuplarına çalışma izni veriyor. 

Ülke aynı zamanda 15 Nisan'da gerçekleşecek kurucu lideri Kim İl-sung'un 105. doğum yıldönümü gösterilerine de hazırlanıyor. Bu gösteriler genelde askerlerin resmi geçitlerine ve yeni geliştirilen silahların denemelerine sahne oluyor. 

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin