Kuyu'dan mutlu haber geldi. Nihayet..


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Kuyu'dan mutlu haber geldi. Nihayet..

Türkiye'nin bugün aldığı en güzel haberlerden birisi Kuyu'dan gelen mutluluk ve sevinç haberi oldu.. Türkiye'nin gündemi haline gelen ve 10 gündür herkesin 10 metrelik kuyudan çıkarmaya uğraştığı yavru köpek, bugün sabah saat 05:50'de kuyudan çıkarıldı. Mutlu sonla biten olay sonrası büyük sevinç ve duygu dolu anlar yaşandı.. Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencilerinin hazırladığı “robotik kol” Kuyu'nun kurtarılmasını sağladı..

Takip Et

İstanbul'da Beykoz'un Dereseki Köyü'nde 70 metre derinliğindeki sondaj kuyusuna düşen yavru köpek kurtarıldı. 10 gün boyunca nasıl kurtarılacağı düşünülen yavru, sonunda Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencilerinin yardımıyla kuyudan çıkarıldı. Kuyudan çıkan minik köpeğe “Kuyu” ismi verildi.

Kuyuya düşen ‘Kuyu’yu kurtarmak için hayvanseverler, veterinerler, itfaiye ekipleri ve AFAD gelen ihbar üzerine 10 gündür duraksız çalışmıştı.

Kuyu kurtarıldı mı?

Uzun süredir Kuyu’yu kurtarmak için nöbet tutanlar, Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencilerin hazırladığı “robotik kol” ile eşine az rastlarız bir kurtarma operasyonuna imza attı. Bu buluş aynı zamanda, yeni neslin bilime neden daha fazla önem vermesi gerektiğinin yanıtı gibiydi.ʻ

Köpek Kuyu kurtarıldı

Ne demişti?

"Ekip getirdiği ekipman sayesinde artık köpeğe ulaşabiliyoruz. Yatay hareket eden bu ekipmanla birlikte sepet içinde Kuyu adını verdiğimiz köpeğin bugün çıkarılacağını düşünüyoruz"

Şebnem Aslan - HAYKONFED

 

Kuyu'dan mutlu haber geldi. Nihayet..Kuyu'dan mutlu haber geldi. Nihayet..Kuyu'dan mutlu haber geldi. Nihayet.. Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin