Kuru soğanın Fiyatı 5 TL rekoruna çıktı


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Kuru soğanın Fiyatı 5 TL rekoruna çıktı

Soğana bayram öncesi ardı ardına gelen zamlar vatandaşların hem elini hem de cebini yakıyor. Kuru soğan Türkiye genelinde artış rekoru kırarken bazı şehirlerde kilo fiyatı 5 TL'ye kadar çıktı.. Geçen yıl 10 kuruşa düşen ve çiftçinin elinde kalan soğan fiyatındaki dalgalanma, geçen sene çiftçiyi, bu sene de vatandaşı mağdur etti..

Takip Et

Soğana bayram öncesi ardı ardına gelen zamlar vatandaşların hem elini hem de cebini yakıyor. Geçen senelerde tarla fiyatı 10 kuruşa kadar düşen ve çiftçiyi zor durumda bırakan soğan fiyatları, bugün tezgahlarda 5 TL'ye kadar çıktı.

Soğan kısa sürede 5 liraya kadar yükseldi. Soğan fiyatları pazara çıkan vatandaşları şaşırtıyor. Kuru soğanın fiyatı  hasat mevsimine rağmen 5 liraya kadar çıktı.Fiyatlardan tezgahların arkasındaki esnaf da şikayetçi. Esnaf fiyatlar arttıkça müşterinin azaldığına dikkat çekerek fiyat artışlarının asıl sebebinin mahsulden kaynaklandığını kaydetti.

Soğan satıcısı İsmail Sözkesen fiyatların yüksek olmasının nedeninde, 'Soğanlar bize Adana'dan geliyor. Şuan fiyatlar çok pahalı, kilosunu 5 TL'ye satıyoruz' dedi.

TARLADA 10 KURUŞ TEZGAHTA 5 TL'YA DAYANDI

Sözkesen, konuşmasının devamında, çiftçi geçen senelerde kilosunu 10 kuruşa satmak zorunda kaldı. Çiftçinin elinde kalan soğanlar, çiftçiyi mağdur etti. Bu yüzden çiftçileirn çocuğunun soğan ekmediğini belirterek, 'Fiyatının yüksek olmasının nedeni yağışlar ve çiftçinin ekmemesi. Çiftçi geçen sene soğanlar elinde kaldığı için ekmedi, bu yüzden fiyat bir anda çıktı. Soğan suyu hiç sevmez, yağışların da bunda çok büyük etkisi var. Bu sıkıntı geçici ama şuan tabi insanlar 5 TL yazısını görünce haklı olarak şaşırıyorlar.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin