Kürdistan'ın temeli 2003'te AKP-ABD arasında atıldı. Türkiye tanıyacak


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Kürdistan'ın temeli 2003'te AKP-ABD arasında atıldı. Türkiye tanıyacak

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Uğur Dündar'ın hazırlayıp sunduğu Halk Arenası programına konuk oldu. Pekşen, Kürdistan'ın temellerinin 2003 yılında dönemin Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ve ABD Milli Savunma Bakanlığı arasında 9 maddelik 'Kürdistan' sözleşmesi imzalandığını iddia etti. Ayrıca Pekkan AK Parti'nin, 1923'te kuruluş ve bağımsızlığını ilan etmesiyle emperyalizme karşı büyük bir engel olan Türkiye Cumhuriyeti Devletinin yıkılması amacıyla kurulmuş bir proje partisi olduğunu da iddia etti..

Takip Et

CHP milletvekili Haluk Pekşen, Kuzey Irak Referandumu hakkında çok dikkat çekici ve oldukça önemli açıklamalarda bulundu.

AKP, 2003 YILINDA ABD İLE KÜRDİSTAN PROTOKOLÜ İMZALI

2003 yılında Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ve ABD Milli Savunma Bakanlığı arasında 9 maddelik bir protokol imzalandığını belirten Pekşen, protokolün konusunun özet olarak, ‘Kuzey Irak’ta kurulacak olan ve orada bağımsızlığını ilan edecek olan bir devleti, Türkiye Cumhuriyeti Devleti hiç bir rezevr koymaksızın tanıyacak…’ olduğunu belirtti.


İLGİLİ HABER
 

1923 VE MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ENGELİ 2003'DE AŞILDI

Pekşen, sözlerine şöyle devam etti; “Aslında AKP iktidarı da bence bir proje… Çünkü 1989 yılı sonrasında hatırlayacaksınız, dünyada küreselleşme diye müthiş bir, yeni bir sistem toplumlara dayatıldı. O küreselleşmenin temel amacı şuydu; Dünyanın neresinde yeni bir şey üretiliyor ise, sermaye ve finansman sınır tanımadan oraya gidecek, yerinde üretim yapacak ve dünya büyük bir piyasa olacak. Böylece dünyanın bütün ülkeleri kendi üretim potansiyellerini bu piyasa içinde sunacak ve dünyada müthiş bir gelir dengesi oluşacak.

İLGİLİ HABER

Haluk Pekşen Kürdistan Referandumu

Propagandayı böyle yaptılar… Ama dünyada bunun önünde duran sistemler ve devletler vardı. Ta ki 1923 yılında Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının kurmuş oldukları Türkiye Cumhuriyeti Devleti dünyadaki emperyalizme karşı yani yeni adıyla küreselleşmeye karşı durabilen en önemli rol model devletti. Öyle bir devletti ki bayrağının renkleri, bayrağındaki figürler, siyasi partisi örnek alınmıştı. Dünyanın bir çok ülkesi bağımsızlık mücadelesi verirken Türkiye Cumhuriyeti devletini kuruluş yöntemini, sistemini örnek almışlardır. Ta ki 2003 yılına kadar…

İLGİLİ HABER
İLGİLİ HABER
Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin