Akıncı Üssü davası başladı: Sanıklar salona tek sıra halinde getirildi


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Akıncı Üssü davası başladı: Sanıklar salona tek sıra halinde getirildi

15 Temmuz FETÖ darbe girişiminin merkez üstü olarak kullanılan ve derdest edilen general ve üst düzey komutanların tutulduğu yer olan Akıncı Üssü’ndeki faaliyetlere yönelik açılan, 486 sanığın yargılanacağı davanın görülmesine, Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, bugün başladı. Sanıklar mahkeme salonuna getirildi. İlk sırada sivil imamlardan Kemal Batmaz'ın getirildiği görüldü. İhanet kortejinin en önünde ise davanın 3 numaralı sanığı Kemal Batmaz yer aldı.

Takip Et

Darbe girişimine yönelik en kritik dava olan Akıncı Üssü davası, Sincan Ceza ve İnfaz Kurumu içerisindeki duruşma salonunda başladı. Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülecek olan davanın bir numaralı sanığı firari sanık Fetullah Gülen. Darbe girişimi sonrası Akıncı Üssü’nde yakalanan siviller Kemal Batmaz, Nurettin Oruç, Hakan Çiçek, Harun Biniş ilk kez, Genelkurmay davasında da yargılanan darbe girişiminin bir numaralı sanığı olan eski Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk ve bazı askerler ikinci kez hakim karşısında.

Akıncı Üssü Davası sanıkları salona getirildi
Davanın bir numaralı sanığı FETÖ başı Fethullah Gülen. İki numaralı sanık ise firari ‘sivil imam’ Adil Öksüz. Üç numaralı sanık ise diğer sivil imam Kemal Batmaz. Kemal Batmaz’ın, Adil Öksüz ile birlikte 15 Temmuz ihanetini planladıkları iddia ediliyor.

EN ÖNDE SİVİL İMAMLARDAN KEMAL BATMAZ GETİRİLDİ

486 sanıktan aralarında sivil imamların ve üst düzey darbeci komutanların olduğu 80 sanık duruşma salonuna tek sıra halinde alındı. Tek sıra halinde yürüyen sanıklardan Kemal Batmaz en önde, arkalarında ise diğer asker ve sivil sanıklar salona alındı.

Kemal Batmaz FETÖ Akıncı Üssü
Sivil imam Kemal Batmaz’ın elindeki mavi renkli dosya dikkat çekti.

 

Akıncı Üssü davası sanıkları

CEZAEVİ ÇEVRESİNDE YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

29 Ağustosa kadar sürecek dava nedeniyle Sincan Cezaevi çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Polis ve jandarmadan oluşan güvenlik güçleri, cezaevi çevresinde farklı noktalarda kurdukları güvenlik noktalarında davayı izlemeye gelenleri tek tek aradı. Cezaevi çatısına keskin nişancılar yerleştirilirken, jandarmaya ait dronlar sürekli havadan görüntü aldı. Çok sayıda zırhlı araç ve bir TOMA’da cezaevi önüne konuşlandı.  

DURUŞMA SALONU YENİDEN DÜZENLENDİ

Darbe davalarının görülmesi için yapılan duruşma salonu, duruşmaya çok sayıda gazi ve şehit yakının gelecek olması nedeniyle yeniden düzenlendi. Salonu sınırlı sayıda sanık yakının alınacağı, sanık yakınları için ayrılan bölüme müştekilerin oturacağı belirtildi. Sanık yakınları için ise basın mensuplarına ayrılan bölün hemen yanına sandalyeler konularak yeni bir bölüm hazırlandı. Dışarıda kalacak olan müşteki ve yakınları için, salonun girişine sandalyeler konularak duruşmayı ekranlardan izlemeleri sağlanacak.

Akıncı Üssü davası sanıkları

SANIKLAR TEK SIRA HALİNDE DURUŞMA SALONUNA ALINACAK

486 sanıktan aralarında sivil imamların ve üst düzey darbeci komutanların olduğu 80 sanık duruşma salonuna tek sıra halinde alınacak. Tek sıra halinde yürüyecek olan sanıklardan Kemal Batmaz, Nurettin Oruç, Hakan Çiçek ve Harun Biniş’in en önde, arkalarından ise asker sanıklar salona alınacak.

Öte yandan duruşmayı çok sayıda siyasetçi ve bazı sivil toplum kurumu temsilcilerinin de izlemesi bekleniyor. DHA

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin